Tänään aloitettiin teukan kanssa Training Tracksillä Hanna Helmisen ohjaama kisakoirakoulu. Tai teukan kohdalla voidaan ehkä puhua vasta "esikoulusta", mutta halusin heti alkuun johonkin säännölliseen treeniin jossa meitä valvotaan, että mennään eteenpäin. Tavoitteena mulla on tehdä treenikentistä niin kivoja paikkoja, että kun laitan treeniliivin päälle niin koira tajuaa, että nyt tapahtuu jotain kivaa.

Oltiin siis norssin parkkipaikalla ja teukalla oli massiivinen nälkä kun olin ekaa kertaa koko päivän poissa, eikä poitsu ollut saanut päiväruokaansa.

Aluksi harjoiteltiin sivulle tuloa ja housunlahkeesta palkkaamista. Näytin myös miten hienosti me istutaan edessä nenä tiukasti mun vatsassa kiinni. Otettiin myös luoksetuloa niin, että Hanna piti koirasta kiinni ja mä menin vähän matkan päähän kutsumaan. Teukka ei olisi millään halunnut hannan luoksi ja kiinni ja toisella kerralla se jo meinasi hermostua todella. Se ei myös innostunut nameista kun hanna yritti näyttää mallia miten sivulle tuloa treenaisin. Teukka vaan tuijotti mua, että tältä tädiltä niitä nameja tippuu ei muilta Hymy. Toisaalta ihan hyvä, että se ei joka vieraan kanssa alakaan tehdä.

Palkkasin teukkaa ihan turvonneilla nappuloilla ja annoin sitten lopun päiväannoksen autoon sillä välin kun käytiin vähän läpi Hannan kanssa mitä tehdään.

Lopuksi vielä leikittiin niin, että heittelin kahta lelua eri suuntiin ja teukka juoksi näiden väliä. Vielä se ei keskity leikkiin niin hyvin kuin kotona ja tätä pitääkin ottaa nyt ihan tehostetusti. Näin nimittäin videon pätkän missä teukan sisko leikkii aika mahtavalla vietillä ja pitkään. Ihan selvästi sen kanssa on treenattu leikkimistä huomattavasti enemmän (ja ehkä on vähän osaavampi ohjaajakin Nolostunut)

Mutta kotiläksynä oli siis tuota sivulletuloa ja kiinni housunlahkeessa. Sitten temppujen tekemistä ja siinä tarkoituksena kehon hallinta eli pyörimistä ja siksakkia jalkojen välissä. Sitten tuota luoksetuloa apuohjaajan kanssa sekä sitä leikkimistä tosi lyhyissä pätkissä ja monta kertaa päivässä.

Samalla kun oltiin niin kaupungin ytimessä niin käytiin treenin päätteeksi käppäilemässä keskustassa. Teukka veteli kuin vanha tekijä hihnassa vaikka en ole nyt lähiaikoina sitä kauheasti harjoitellut. Sitten se väänti kakat keskelle jalkakäytävää eikä mulla ollut tietenkään kakkapusseja...Nolostunut ei se kyllä paljoa mitään jännitellyt kun namitkin maistui keskellä suojatietä. Ihana pentu!