Salme laittoi meidät koville ja saimme paljon huomautuksia.. tai siis minä sain. Hyvä juttu. Nyt  alamme keskittyä tarkemmin ja ihan ajatuksen kanssa tähän. Ja minä pyrin olemaan rauhallisemmin.

Ekaksi seuraamiset ja nämä menivät todella hienosti. Tähän uutta imuutuksen ihan pieni vähentäminen eli välillä käsi ylemmäs ja kehu ja taas imuutukseen. Mutta 95% vielä imuutusta.

Lisäksi mukaan käännökset oikealle sekä täyskäännös. Kuivaharjoitteluun käännökset vasemmalle.

Maahan menoa seuraavaksi. Tämä ok. Tätä ollaan otettu kyllä aika vähän. Mun pitää muistaa olla kyykyssä. Ohjausta aletaan pikkuhiljaa vähentämään kolmen sarjassa, niin, että ekaksi vahva ohjaus sitten kevyempi ja sitten käsi nyrkissä polven päällä. Tätä harjoitellaan päivittäin.

Lisäksi maahan menoon myös kestoa eli palkkausta sekunnin parin välein maassa olosta ja aina palkan tullessa käsky maahan. Tätä sitten vähennetään niin, että kädet selän taakse ja katsekontaktista palkka. Kun se sujuu niin sitten kädet sivuilla ja lopuksi itse seisten.

Istumisen kesto on mennyt meillä kotona ihan hyvin, mutta kun kädet olivat sivulla eikä takana, niin koira lähti heti perään. Eli se seuraa todella vahvasti mun käsiä. Tähän siis sama eteneminen kuin maassa oloon, Mutta askelia lisäten lopussa viiteen asti.

Uutena mukaan seisominen. Aikaisemmin olimme Hannan kurssilla tehneet tätä vähän eri tavalla, mutta nyt rakennetaan toinen tapa. Eli palkkaus sekunnin välein käskyä seiso toistaen aina kun kaikki neljä jalkaa pysyy paikallaan. Tässä pitää olla tosi tarkkana, jotta ei palkkaisi vahingossa jalkojen liikuttelusta.Tässäkin edetään katsekontaktiin ja askeleisiin taaksepäin. viiden sarjoina nämä siis.

Edessä istuminen olikin sitten tosi hankalaa. Koira kyllä tulee innoissaan imuuttaa nakin, mutta nyt pitäisi päästä seisomaan ja tässä kun tukea ei tule polvista niin koira on aivan vinossa ja imuuttaa nakkia toisella poskella. Oikaisemiseen joutuu käyttämään valtavasti  käsiapua. Tässä tulee sitten samalla reisilihastreeni samalla kun yritän seistä pienessä punnerruksessa jotta päästään liikkumaan joka nakin annolla taakse päin ja samalla pitämään koira suorassa. Huhhuh. Jatketaan myös vielä tueksi istumisharjoitusta. Ongelmaa tulee myös jos ei ole noita pitkittääisnakkeja koska teukka ei pidä hetkeäkään päätään kiinni kuin sen ajan kun nakkia tippuu... noh ehkä se korjaantuu tuolla pakittamisella.

Hyppyeste tuotti myös pään vaivaa. Koira oli ihmeissää uudesta esteestä jostain syystä ja meni yli suurin piirtein nostaen jokaisen jalan erikseen.. Tätä alkeishyppyharjoitettelua mä olen yrittänyt oikoa hyppyyttämällä puun runkoa kun en ole viitsinyt viritellä sitä ovenkarmi estettä. No nyt mä sit oikeasti viitsin, jottei heti alkuun pilattaisi hyppyä...

Noutoa jatketaan edelleen nenästä kiinni pitämisellä. Tätä emme ehtineet sen enempää edes katsomaan.

Sivulle tulo on hyvä. Nyt vain pienentämään kaarta pelkäksi ranneliikkeeksi. Lisäksi mukaan 90 asteen kääntymisiä ja ehdollistetaan käsku sivu itse aktiiviseen liikkeeseen eikä enää lopuasentoon. Pitää muistaa ensin kääntyessä jo sanoa käsky sivu ja sitten hyvä ja vasta sitten palkka

Sivulla oloa. Vasta katsekontaktista palkka. Kädet kiinni housun samoihin.

Olipahan rankkaa, mutta antoisaa ja haastavaa sekä tosi kivaa.