Tänään otettiin sitten pihassa taas kotiläksyjä kun huomenna on tt:n viimeinen kerta. Sivulla oloa, maahan menoa, istumista, läppäisyalustaa ja noutoa. Vähän teukka purkaa tuossa maahan menossa painetta kun haukahtaa siinä kohden kun pyydän. Ehkä vielä pientä epävarmuutta siitä mitä pyydetään kun ei tule käsiapua. Täytyis muistaa vaan kehua kovasti eikä pelkästään heittää nakkia palkkioksi.

Noudot meni taas loistavasti ja otin yhden noutokapulanoudonkin. Teukka on kuitenkin vähän hämillään kun lelua ei tarvitse tuoda perille asti.. en tiedä onko tämä kuitenkaan toimiva ohje meille, että vaihdetaan lennossa lelua tai sitten ei olla treenattu tarpeeksi. En kuitenkaan viitsi noita noutoja ihan kauheasti treenata ettei into mene. Otin kolme kertaa ja yhden niistä siis kapulalla.

Pysähtymisharjoituksissa teukka on aikaisempaa hivenen hitaampi tai ei enää niin innoissaan tuosta nakin heitosta kuin ennen (tai sitten osaa ennakoida pysähtymistä). Jotenkin mun fysiikka ei enää pelitä kun joudun miettimään yhtä aikaa montaa asiaa eli siis heittämään nakkia-> tulemaan vastaan teukkaa ja samalla sanomaan stop ja näyttämään käsimerkkiä-> heittämään nakin samaan suuntaan kuin mistä teukka tuli ja samalla kehumaan-> vaikeeta Huuto Sit mä sähellän ja sanon jotain seis ja stopin väliltä ja heittelen nakkia minne sattuu... ei ihme että koira on vähän pihalla Nauru

Se treenaamisesta. Yksi mietitystä herättänyt asia teukan käytöksessä on. Olen pari kertaa nyt huomannut, että kun elsa leikkii teukan kanssa, niin joskus teukka on rähähtänyt elsalle ja se ei ole ollut leikkimurinaa tms. Tänään se ilmeni erityisesti kun teukka söi luuta pihalla ja elsa meni väliin ottamaan luuta pois ( enkä ehtinyt kieltämään..). Ja vielä perään uudestaan (kun jo kielsin elsaa, mutta eipä uskonut). Minä sain kyllä koskea luuhun kun heitin sitä kauemmaksi elsan ulottuvilta. Tuohon koira ei sanonut mitään.

Olen sitä mieltä, että koiralla on oikeus nauttia luutansa rauhassa, mutta tarpeen tullen siltä on kuitenkin pystyttävä ottamaan suusta mitä tahansa pois ilman murinoita. Tietysti elsa ei sitä siinä tilanteessa tee, mutta kun jokaista tilannetta ei aina ehdi vahtimaan, enkä viitsisi eristää koiraa syömään luutaan aitaukseen tms. Mitenkähän tuohon pitäisi reagoida..? Ei se kuitenkaan purrut elsaa tms. vaan murahti. Mutta mistä sitä tietää mitä ikä tuo tullessaan.

Kerran tai pari on käynyt niin, että elsa on napannut teukkaa turkista kiinni ja siitä teukka on ärähtänyt. Elsa ei tätä osaa varoa vaan sen mielestä se on tosi hauskaa. Ja kun tuo ihmislapsi on vielä niin hienossa uhmaiässä, että vaikka kuinka kiellät ja komennat niin kohta ollaan taas riekkumassa. Onneksi on tuo kodinhoitohuone minne voi eristää toisen (lähinnä teukan Nauru) kun meno menee liian rajuksi. Enemmän tässä varmaan tarvitsisi apua tuon lapsen kasvattamiseen, että miten ihmeessä saisi sen ymmärtämään jättää koira rauhaan tietyissä tilanteissa.