Tänään käytiin pitkällä lenkillä kun eilen ulkoilut jäi vähemmälle nukutusaineiden takia. Virtaa sitten riittikin jo ihan aamusta asti kun koira ei muuta kuin juossut ja riehunut koko aamun pihalla. Lenkillä ollessa se juoksi muiden koirien väliä ja yritti saada noita aikuisia innostumaan leikkiin.

Lenkin jälkeen otettiin kotipihassa tottikset. Ensin seuraamista joka oli kerrassaan mainiota. Tehtiin neuvojen mukaan vaihtelevasti ihan yhden askeleen eteen päin menemistä että pitkiä (n 15 askelta max) suoria. Harjoteltiin myös juoksua ja sekin meni aivan nappiin, vaikka sitä on otettu todella vähän.

Sitten otiin eteen tuloa, niin, että laitoin koiran ensin istumaan ja kutsuin sitten luokse ottaen itse samalla valeaskeleen taakse päin. Ja tämä toimi parin alkukangertelun jälkeen. Tätä harjoitellaan siis lisää. 

Noutopitoa ja tässä edelleenkin on liikaa virettä ja kaikki pihalla häiritsee keskittymistä. Olisi pitänyt muistaa viime kerrasta, että munhan piti siirtää tää sisäharjoitteluun.

Loppuun otin nakkijuoksua ja siitä pysäytystä. Vauhtia riitti tässäkin ja odotin katsekontaktin ennen seuraavan nakin heittoa.

Vielä kun virtaa tuntui riittävän niin leikittiin myös patukoilla ja panostin tuohon lähileikkiin. HIenosti Teukka nyt tarraa patukkaan koska pysyy siinä vaikka kuinka nostaisin. Se rakastaa tätä leikkiä ihan valtavasti. Jopa niin paljon, että vaikka tiellä mennyt auto pysähtyi meidän kohdalla ja autosta nousi ihminen, niin koira ei kiinittänyt asiaan mitään huomiota vaan keskittyi täysin patukoihin. Hienoa, sillä tuo aidalla juokseminen on Teukalle erittäin tärkeää :)