Pitkästä aikaa onnistunut treeni seuraamisen osalta. Teukka oli kyllä ennen treeniä syönyt herkkuluuta tarhassa nelisen tuntia, mutta en usko että se olisi voinut vaikuttaa keskittymiseen. Mä keksin pitää vasenta kättäni suorana lähempänä takareittä ja tämä vaikutti heti poikittamiseen. Normaalisti mun käsihän on ollut vedettynä kuonosta ylöspäin, jolloin olen taivuttanut myös kyynärpäätä vahingossa koiraan päin ja näin estänyt sitä osittain näkemästä mua. Testasin heti, että jos käsi on suorana normaalissa kohdassa eli koiran nenän korkeudella ja nyrkissä on tietenkin nakkia, niin seuraaminen menee imuuttamiseksi. Nyt kun käsi on vähän taempana (ihan aavistuksen vain), niin teukka nostaa katseen muhun, mutta paikka ei lähde etenemään.

Saatiin aikaiseksi hyvää seuraamista pitkästä aikaa vaikka pari kertaa tuli väljyyttä, mutta tämän laitan jälleen ylivireen piikkiin ja minulta välillä liian pitkiin palkattomiin seuraamispätkiin. Kuitenkin kokonaisuudessaan todella hyvää. Katsotaan toimiiko metodi pitemmän päälle vai oliko tänään vain poikkeuksellinen päivä.

Otettiin sitten väliin leikkimistä ja teukka tykkää tosi paljon tuosta takin hupusta irroitetusta karvapötköstä. Tiellä meni naapurin kääpiöpinseri kesken leikin eikä teukka lähtenyt aidalle räkyttämään vaikka se on sen lempipuuhaa. Vasta kun ote lipsahti lelusta niin sitten piti juosta aidalle. Sieltäkin sain koiran pois heiluttamalla lelua. Aikaisemmin edes nakki ei ole saanut koiraa pois aidalta. Ehkä mä sittenkin vielä joku päivä saan tuon pallopään hallintaan :)... ehkä.

Leikkimisen jälkeen otettiin eteen tuloa ja yritin häivyttää käsiä vain näyttämällä niitä edessä. Ei tämä oikein toiminut ja nyt muistin. että Salme taisi sanoa, että ne kannattaa häivyttää liikuttamalla niitä vain hitaasti sentti sentiltä kohti sivuja. Muuten perusasento oli jokseenkin tiiviimpi kuin aikaisemmin. Teukka oli suorastaan leuka kiinni mussa ihan eri tavalla kuin aikaisemmin.. en tiedä mistä tämä olis nyt johtunut.

Lyhyestä virsi kaunis. Siihen loppui meidän treenit kun nakit loppui kesken. No huomenna lisää, kun kelitkin on nyt suotuisat.