Mitä luultavammin päästiin Teukan kanssa viimeistä kertaa hakumetsälle ennen kuin mä poksahdan. Alkaa sen verran jo tuo maha rajoittaa menoa, että musta ei ole enää juoksentelemaan mättäillä.

Oltiin Vesangassa ja ilma oli poutainen sekä tuuli ihan kivasti. Otin teukulle innostavia pistoja kolme kappaletta, niin että tarkoituksena oli ottaa eka ja vika pisto olisi hei huudoilla ja keskimmäinen ilman apuja. Maalimiehet sijoitettiin taakse etukulmiin ja viimoinen takakulmaan.

Eka pisto hienosti ja intoa riitti. Oli hyvä. että huudatin, sillä hei ääni tuli paljon enemmän etukulmasta kuin mistä olin lähettämässä koiraa. Alueelta kyllä tuuli, joten teukku olisi varmaan juossut takaisin päin ilman apuakin..

Toisen lähetin myös edempää ja teukka etsikin pitkään. Sitten kesken etsinnän keskilinjaa pitkin tuli polkupyörä sekä mönkijä ja kun teukku oli tarpeeksi likellä heitä, niin päätin kutsua ja ottaa uudestaan. Nyt otin mukaan tähänkin vielä hein. Viimeinen pisto myös vielä heillä ja löytyi heti.

Tämä nyt oli helppo treeni, mutta niinhän se oli tarkoituskin, että koiralle jäisi into päälle kun eteen tulee jonkin moinen tauko.

Otettiin ihan lopuksi vielä ilmaisua patukkapalkalla. Nyt annettiin haukkua neljä viisi haukkua. Ja hyvinhän sitä ääntä lähti.