No nyt on häähumut ohitse, mutta työkiireet on sitten kertynyt juuri elokuulle, joten Teukan treenaaminen meinaa olla tiukassa. Harmi, kun olis paljon harjoiteltavaa seuraavaan Salmen kertaan. Mutta tänään ehdin siis tehdä jotain.

Kotipihassa otettiin istumisen kestoa neljä viiden sarjaa pitäen välillä pitkiäkin taukoja. Pari kertaa otin jo askeleen taaksepäin. Ekalla kerralla lähti mukaan, mutta toisella kerralla jo ymmärsi että pitää edelleen nököttää paikallaan.

Seuraamisen "puolipidätteitä" harjoittelin eka kuiviltaan, niin että koira sai seurailla mukana vapaasti. Hauska oli huomata miten se tarkkailee liikkeitäni vapaanakin ollessaan. Kun hidastin, niin sekin hidasti vähän matkan päässä.

No sitten otin teukan imuutukseen ja hyvinhän ne puolipidätteet meni kun mä jaksoin vain keskittyä askeltamiseen. Nyt kun kävelin hivenen hitaammin ja keskityin, niin teukkakaan ei poikittanut yhtään.

Otettiin sitten pienen tauon jälkeen edessä istumista ja tässä teukka alkoi ennakoimaan vapautuskäskyä joka tulee joka viidennen makupalan kohdalla. Tein sitten muutaman kerran niin, että vapautin jo parin tänne käskyn jälkeen ja toisinaan taas syöttelin vähän kauemmin. Koira osaa siis näköjään laskea  Silmänisku.

Ihana oli huomata miten paljon teukka tykkää opiskelusta, sillä se oli aivan intoa täynnä kun mamma pitkästä aikaa puki treeniliivit päälle ja tarjoili nakkeja. Täytyy nyt yrittää joka välissä tehdä vaikka pikkujuttuja jos ei ihan treenikentälle ehdi.

Harmi vaan kun ei oikein päästä treenaamaan sitä hyppyä kun ei ole kunnon estettä. Pitäis varmaan sellainen jostain kehittää.