Otin teukan mukaan työreissulle kolmeksi päiväksi Toivakkaan. Aluksi vähän jännitti, että mitähän tästä tulee ja kuinka ehdin koiraa huomioimaan työn lomassa, mutta täytyy sanoa, että jos koira olisi jäänyt kotiin se olisi jäänyt paljon vähemmälle huomiolle ja varsinkin näin pian pennun tulon jälkeen se ei mun mielestä olis ollut hyvä ratkaisu. Ja täytyyhän kisakoiran oppia reissussa kulkemaankin.

Kaikki meni paljon paremmin kuin osasin edes odottaa. Ehdin hyvin  koulutustilaisuuksien välissä käyttää koiraa pihalla eikä se tehnyt kertaakaan jätöksiä sisälle. Se oli väliajat kylpyhuoneessa päästen pötköttämään omaan häkkiinsä.

Teukka sai paljon kehuja hyvästä käytöksestä asiakkailtani ja he ihmettelivät miten kauniisti se seuraa mua joka paikkaan ja tapittaa silmiin. Moni ihmetteli sitä miten noin pieni pentu osaa rauhoittua olemaan itsekseen ja miten välitön se oli tavatessaan uusia ihmisiä vieraassa paikassa. Joku koiraihminen totesikin, että sillä taitaa olla pää kunnossa Hymy

Sen verran reissussa se kuitenkin ehti pötköttelemään, että kotia päästyään alkoikin sitten hurja riehuminen ja tietysti tätä edes auttoi sennin ja simon jälleen näkeminen.

Testasin myös teukalla ekaa kertaa tänään tuota aktivointipalloa jonka sisään tulee nappuloita. Mukavasti sillä meni aika sitä pyöritellessä ja heti se kyllä systeemin hokasi.

Mukavasti se on oppinut tuota luoksetuloa ja sitä olikin nyt hyvä harjoitella tuolla reissussa kun oltiin vähän vieraammassa ympäristössä. Samoin leikkimiseen on tullut lisää tehoa ja nyt ei meinaa ote herpaantua yhtään ja murinan kanssa se retuuttaa lelujaan. Paitsi jos koiralla on todellinen nälkä niin sitten ei pysty keskittymään enää leikkimiseenkään. Se on jo oppinut nuo ruoka-ajat vähän liiankin tehokkaasti kun se tulee kyttäämään ja vinkumaan aina tiettyyn aikaan että "hei mamma nyt sitä sapuskaa ja vähän äkkiä Huuto". On se kyllä ihana asia kun koira on noin kovasti ruuan perään.

Huomasin tätä koiran koulutusta opiskellessani, että olen jotenkin olettanut, että pentu tietäisi automaattisesti luoksetulot tai osaisi automaattisesti leikkiä niin kuin koulutuskentillä opetetaan. Ja olinkin vähän jo huolissani, että miksi se mennä viuhtoo omia polkujaan tai leikkii vain tiettyyn aikaan ja tietyllä tavalla.. Kyllä sitä pitää olla taas yksinkertainen ettei tuollaistakaan voi tajuta, että jokainen asia on oikeasti opetettava ja uuden oppimiselle on annettava aikaa. Ei koiralla ole sisäsyntyisesti mitään ihmisten lukutaitoja.  Nolostunut Oikein hävettää...