Oltiin jälleen Norssilla ja tavalliseen tapaan näytettiin mitä oltiin treenattu. Ekaksi noutoa narupallolla. Teukka nouti iloisesti ja vauhdikkaasti, vaikka tätä ei olla kauheasti ehditty harjoitella. Olen harjoitellut niin, että kun heitän lelun ja teukka lähtee tuomaan sitä niin menen kyykkyyn vähän ennen kuin teukka on perillä  sanon tuo ja vaihdan lelun nakkiin.

Tähän otetaan nyt sen verran uutta, että sanon tuo heti kun koira lähtee ja jotta saadaan vauhti myös pysymään, niin ei odoteta, että koiran tarvitsisi tuoda lelua perille asti vaan vapautetaan se esim. ruokakupille (joka siis näytetään koiralle ennen noutoa) tai piilotetaan lelu treeniliiviin ja koiran ollessa lähempänä heitetään uusi lelu jalkojen välistä tai leikitään uudella lelulla. Vielä ei siis tarvitse alkaa harjoitella kapulan tuontia luovutusasentoon, vaan pyritään pitämään treeni hauskana ja vahdikkaana. 

Kokeiltiin myös Hannan noutokapulalla, koska nouto oli niin vauhdikasta ja varmaa. Vähän se haisteli kapulaa eikä meinannut hokata sen tuomista, mutta noutokapulat olivatkin suhteellisen suuria. Rakentelen itse kevyemmän version ja noin 10:stä noudosta yksi voi olla jo kapulanoutoa.

Sitten otettiin maahan meno ja tässä teukka on vielä hirveästi kiinni käsiohjauksessa, mutta menee hienosti kun ohjaa kädellä. Tarvitsee siis vielä harjoitella ja pikkuhiljaa yrittää häivyttää käsiä.

Vauhdista pysähtymistä olen opettanut laittamalla käden eteen ja sanomalla stop ja sitten heittänyt nakin eteen vapautuksena. Tässä tehdäänkin niin, että nakki heitetään takaisin tulosuuntaan, jolloin saadaan nopeampi pysähdys aikaiseksi. Pikkuhiljaa myös tästä jätetään käsi pois ja mennään esim. hieman vastaan.

Käytiin tänään vielä metsässä yhteislenkillä Sennin kanssa kun tuntui että molemmissa koirissa oli niin kovasti virtaa. Lenkistä tuli suhteellisen pitkä pennulle kun löysin metsästä mahtavan korvasienipaikan ja niitä noukkiessa koirat juoksivat ympärillä koko ajan. Tämä oli kuitenkin sitä omaehtoista metsässä poukkoilua eikä pentua tuntunut kauheasti väsyttävän.

Hieman on teukkaan tullut pientä itsepäisyyttä tai paremminkin se on oppinut joitain ei niin kivoja asioita. Esim. Ulkona sennin kanssa ollessaan sitä ei enää saakaan sisälle niin helposti. Se on oppinut, että jos se tulee kutsusta luokse kun olen oven lähellä, niin se joutuu sisälle. Muuten se kuitenkin tulee innoissaan luokse jos sitä kutsuu treenatessa tai lenkillä tai muuten vain pihalla ollessa. Yksin pihalla ollessaan se kuitenkin tulee innoissaan. Tätä on vaikea treenata niin, että pentu tulisi luokse joka kerta vaikka oltaisiin menossa sisällekin kun mun on kuitenkin oltava oven luona jos meinataan sisälle mennä..Päättämätön Pitänee tehdä niin, että kutsuu ensin sennin ja sitten teukan.

Toinen tällainen samanlainen epäröinti tapahtuu kun pitäisi laittaa Teukka autoon. Sille on vähän jäänyt noista huonoista oloista kammo, vaikkakaan ei mikään ihan hirveä, mutta pieni kuitenkin. Auttaiskohan tähän sellainen treeni, että laitan autoon muutamia herkkuja tai vaikka jonkun luun ja otan ihan kotipihassa muutamia kertoja niin, että laitan vain hetkeksi autoon ja nostan sitten herkkujen syönnin jälkeen pois tai jotkut ovat syöttäneet myös yhden ruoka-annoksen autossa... täytyypä kokeilla.