Lähdimme perjantaina koko poppoo Juhannuksen viettoon mummulaan Putkilahteen. Meinasi aluksi tämäkin reissu jäädä tekemättä sen teukan oksentelun takia, mutta onneksi oksentelu loppui lyhyeen eikä meidän tarvinnut lähteä päivystykseen.

Koirat juoksivat mummulaan tultuamme koko aattoillan, mutta ehdin välissä ottaa pari pientä naksuttelusisäänajoa kuitenkin. Mitään sen monimutkaisempaa en yrittänytkään tehdä.

Koirat eivät voineet olla sisällä yötä allergisten takia ja muutenkin tilat olivat ahtaat, joten ne nukkuivat omassa rauhassaan aitassa yöt. Teukalla oli oma patja mukana, joten se käsitti heti, että aitassa on sen oma lepopaikka. Sinne se paineli päivän aikana kun sitä alkoi väsyttämään.

Kommelluksiakin sitten sattui kun minä olin sisällä ja teukka lasten ja Janin kanssa pihalla. Lapset halusivat mennä katsomaan venettä talaaseen ja Teukka oli tietenkin seurannut perässä. Veneeseen johti kapea laituri, jota pitkin teukka oli sitten kävellyt ja ympäri kääntyessään putosi veneen ja talaan väliin järveen. Onneksi koira tajusi heti lähteä suunnistamaan veneestä pois päin kohti rantaa ja onneksi vesi oli sen verran alhaalla, ettei koiran tarvinnut sukeltaa talaan ali. Pahaksi onneksi kuitenkin talaan alle oli laitettu lintujen takia verkkoa etteivät ne pesisi sisälle. Tämä sitten esti teukan pääsyn rantaan. Onneksi Jani sai napattua koirasta kiinni ja sai suht helposti sen pois pinteestä. Semmoinen oli teukan eka uintireissuOtsan rypistys.

Kokeilin miten hyvin koira muisti tapahtuneen ja menin seuraavana päivänä teukan kanssa talaaseen. Sisälle se tuli helposti, mutta kapeaa laituria se ei uskaltanut enää kävellä. Etutassut sentään uskalsi laittaa kun laitoin houkuttimeksi namia vhän kauemmaksi. En kauheasti houkutellut enkä muutenkaan yrittänyt saada pentua väkisin sinne vaan kävelin itse laiturilla ja laitoin pari kertaa namia sopivan matkan päähän.

No eipä tuossa vielä kaikki. Mä itse sitten olin huolimattomasti jättänyt koirien tarvikekassin vetskarin auki, jossa oli siis purutikkuja, ruuat ja denta stiksejä. Laukku oli suht korkealla, mutta kun aamulla menin päästämään koiria pihalle, niin teukka oli vedellyt kassista sennin loput extraextraextra energia nappulat ja kaikki loput purutikut ja muut herkut. Onneksi sennin ruokaa oli jäljellä vain vajaa mitallinen eikä purutikkujakaan ollut kuin pari. Oman ruokapussinsa se oli jättänyt rauhaan onneksi. Tämä oli kyllä täysin mun huolimattomuutta.

Tästä nyt ei onneksi pakki mennyt uudelleen pahemmin sekaisin. Vähän kakki on löysempää kuin normaalisti.

Koira on kyllä nyt aikas tukevassa kunnossa, joten täytyy nyt antaa vähän aikaa tiukemmalla kädellä noita nappuloita ja juoksuttaa koiraa vähän enemmän.