Synttäreiden kunniaksi reenailtiin sitten pariin otteeseen. Punnitsin myös koiran muutama päivä sitten ja aamupaino ennen ruuan antoa oli 17,9 kg. Eihän se mikään jättiläinen kyllä ole. Vieläköhän se kasvaa korkeutta/massaa pitkään..? Jotenkin varsinkin Sennin rinnalla se näyttää niin kovin pieneltä. Tietysti tuollainen kompakti koko on varmaan eduksi rankoissa metsämaastoissa/agilityssä.

Otettiin ensin kotipihassa edessä istumista neljään otteeseen. Nyt mulla ei ollut pitkittäin leikattuja nakkeja, mutta sain jotenkuten pidettyä koiran paikallaan. En kylläkään läheskään niin hyvin. Tätä treeniä ei kyllä kandeis tehdä ekana, sillä se vaatii vielä keskittymistä ja malttia, mitä ei ekojen nakkien kanssa vielä ole riittävästi. Mut taas opittiin jotain uutta. Eli ekaksi vähemmän keskittymistä vaativat harjoitukset, sitten jotain vähän vaativampaa ja sitten lopuksi joku kiva mieltä nostattava juttu.

No sitten otettiin seuraavaksi istumisen kestoa ja nyt menin välillä jo pari askelta taaksepäin. Hienosti pysyi. Näitä neljään otteeseen.

Myöhemmin lähdettiin lenkille hiekkakuopille jossa on tuo hyppyharjoituksiin sopiva puun runko. Se on sen verran pitkä, että siinä ei tule mieleen kiertää estettä. Nyt en vaatinut istumista vaan haettiin vaan hyvää fiilistä hyppäämiseen. Puun runko on vaan sen verran matala, että teukka pääsee astumalla sen yli. Täytyy käydä etsimässä siihen lisäpala .

Seuraamista kolme pätkää ja tuo menee niin hienosti, että tekisi mieli jo mennä tässä seuraavaan vaiheeseen, mutta maltetaan nyt että Salme sanoo torstaina oman mielipiteensä.

Sitten otettiin vielä sivulla olemiseen pientä kestoa. Ihan 1-3 sekunnin tauoilla ja hienosti pysyi. Jokseenkin nojaa sivulle päin nähdäkseen mun kasvoihin tai sit mä nojaan liian voimakkaasti koiraan päin... En ole varma kun nyt vasta juolahti mieleen, että voisko se johtua siitä.