Jepjep. Meillä oli sitten netti ainakin kaksi viikkoa pois käytöstä kun vaihdoimme liittymää, joten treenipäiväkirjassa on ollut hiljaista. Laitan tähän lyhyenä yhteevetona mitä ollaan touhuttu kun en muista jokaista päivää tarkasti.

1.7 kotona eteenistumista 4 x 5 namia, sivu 3 x 5 namia, kahden råtan heittoleikkiä. Hienosti meni..muistaakseni Silmänisku

2.7 Vesalan leirikeskuksen parkkiksella. 3 x seuraamispätkää pitkittäin leikatulla nakilla. Loivia kaarroksia. Sivu 3 x 5 namia. Råttaleikkiä. Teukka oli aivan täpinässä, vaikka oltiin vieraassa ympäristössä.

6.7 Mökillä. sivu 3 x 4 namia, edessä istuminen (minä seisten) 3 x 3 namia. Tehtiin myös suht pitkä Vaaruvuoren luontopolun lenkki naapureiden kanssa ja teukka jaksoi mukana hyvin.

9.7. kotona. Seuraa 4 x nakki, sivu 3 x 5namia, edessä istuminen (minä istuen) 3 x 5 namia. Nakkijuoksua 4 stoppia, Råttaleikkiä.

10.7. Istumisen kestoa treenattiin 3 krt aika palkkioon oli ehkä 2 sekuntia. Tauko. Seisomista nakkijuoksulla ja näihinkin pientä viivettä. Mahtavasti hokannut tuon sto käskyn, eli pysähtyy kuin seinään. Sivu 1 x 4 namia. SItten vielä rottaleikkiä, mutta nyt taisi koira olla jo väsy. Heitin pari kertaa ja keräsin saman tien pois.

12.7. Aholaidassa. Seuraamista neljä pätkää. Tarkempaa huomiota liikkeelle lähtöön mulla sekä käsi ylemmäs kun pysähdytään, jotta koira istuu. Sitten edessä istuminen minä seisten ja ottaen pieniä askelia taaksepäin. Vaikeeta kun pitää hallita niin montaa kehon osaa Hymy. Nakkiheitolla seisottaminen, hienosti meni. Rottaleikki oli myös innokasta. Verta vaan lenti kun teukalta tippu hampaat (no joo, ehkä vähän liiottelin).

13.7 Yksipuolista on ollut meidän treenaaminen, joten välillä jotain muutakin. Otettiin lapun täpäytystä muutaman kerran pihalla. Tauko tekee selvästi hyvää kun teukka oli niin innoissaan lapusta. Sitten lähdin kokeilemaan naksulla noudon alkeita eli Esa K Viitasen oppien mukaan. Noutokapula käteen ja naksautus kun koira ottaa kapulan suuhunsa. NO ei se teukka sitä ihan kokonaan suuhun ottanut, mutta maistoi kuitenkin ja naksautin jo tästä suun avaamisesta. Makupaloja oli noin 20, mutta se on ehkä vähän liikaa.

Hiekkakuopilla otettiin kaksi seuruutuspätkää ja råttaleikkiä ja into oli kova. Yritin myös sivulle tuloa Annan neuvojen mukaan eli kun koira on sivulla niin käännytään 90 astetta koiraan päin ja koitetaan näin saada koira käyttämään takapäätään. Vaikeeta oli ja mä palkkasin koiraa milloin mistäkin vaikka se ei edes istunut... äh mä oon niin surkee