Olenpa unohtanut kirjoittaa, että tein Teukalle tuossa noin viikko sitten lyhyen noin neljän metrin pituisen makkarajäljen. Makkaroita oli tosi tiheään ja ne näkyivät nurmikolta tosi hyvin, mutta teukka poika veti ne nenä kiinni maassa ja tajusi nopeasti homman idean. Lopussa oli muovikannen päällä isompi erä nakkeja. Minähän en jäljen teosta mitään ymmärrä, mutta ainakin se näytti tosi hienolta työskentelyltä Nauru.

Ollaan nyt otettu vähemmän tosissaan treenaamista ja tehty pikkutemppuja ruokailujen yhteydessä. Pyörimistä ja Hannan opettamalla tavalla sivulle tuloa vähän niinkuin "ohimennen" (sen tarkemmin en osaa tuota erottaa siitä tarkasta ohjatusta sivulle tulosta). Läppäisualustaa otin myös tuossa illalla ja menin jo parin metrin päähän muovikannesta. Kyllä se tumauttaa lujaa ja tulee pikaisesti hakemaan nakin ja taas tumauttamaan Hymy. Myös maahan menoja ruoan annon yhteydessä. Kuulostaa näin kirjoitettuna siltä kuin oltais treenattu tosi paljon, mutta en ole ottanut kuin ihan pari toistoa ja kaikki tämä kolmen päivän aikana.

Käytiin myös äsken taas vähän uudemmassa metsässä jossa ei siis ole aikaisemmin käyty. Aloin opettamaan tuota remmikäyttäytymistä eli kun otan remmin pois ja päästän vapaaksi niin ensin pitää istua ja sitten toljottaa silmiin ja sen jälkeen vapautus. On tuo pentu niin erilainen Senniin verrattuna. Se jopa vetää vähän hihnassa ja kulkee reippaasti edellä uudessakin ympäristössä. Muistan, että senniä jouduin usein jopa houkuttelemaan kotipihasta pois kun sitä pelotti uusi ympäristö niin paljon... Silloin en kyllä osannut lukea koiraa yhtään enkä jaksanut aina sen pelkoja ymmärtää.. Nyt olen kyllä yrittänyt todella oppia virheistä, mutta tuon kanssa kaikki on ollut ihan äärettömän helppoa. Milloinkahan se mörköikä alkaa..?

Tumauttelin matkalla jalkoja maahan, jotta mahdolliset käärmeet kuulis, että ollaan tulossa. Samoin löin muutamia kertoja käsiä yhteen. Ajatuksena oli myös vähän seurata Teukan reogointia yllättävään paukkeeseen. Aluksi se ihmetteli mun jalkojen tuminaa, mutta käsien yhteen lyömistä se ei edes huomannut.

Ainoa mikä tuottaa vähän ongelmia on kynsien leikkuu, joka Teukan mielestä on hirveää vääryyttä. Aikansa se taistelee vastaan ja huutaa, mutta kun ei muuta voi niin lopulta luovuttaa. Ensimmäinen tassu oli taas taistelua, mutta loput kynnet menikin jo ihan rauhallisesti. Joka kerta tuo homma on kyllä helpottanut, mutta toivottavasti se oppii olemaan rauhallisesti ennen kuin se on niin iso, etten jaksa enää pitää sitä paikoillaan. Olen kyllä kuullut muiltakin koiran omistajilta, että alku on ollut samanlaista, mutta aikuiseksi tultuaan homma on jo opittu. Hassua oli, että kun kynnet oli leikattu niin se oli jo niin rauhallinen, että ei meinannut lähteä sylistä pois Hymy.

Teukka kävi myös saunassa eilen. Se tulee mukaan joka kerta suihkuun kun sinne menee, mutta nyt se odotti saunan oven takana, että mitäs te siellä teette. Päästin sen sitten tutustumaan ja siellä se lauteitten alla touhotti omiaan. Eikä säikähtänyt yhtään vaikka heitettiin kiukaalle vettä.

Paljon ollaan myös leikitty ohimennen. Sellaisissa tilainteissa enimmäkseen kun se meinaa innostua Elsan leluista (ja Elsasta) liikaa. Ja tänään myös lenkin päälle pihalla heiteltiin nakkeja ja vedettiin narupalloa. Hauskaa oli kummallakin.