Mentiin Viihdekeskukselle aamusta. Otin tottista ennen hakutreenien alkua kun ehdin ajoissa paikalle. Ja taas tankkasimme sivulle tuloa. Tällä kentällä Teukka selvästi haukkuu enemmän kuin muilla. Täällä ollaankin otettu tuota ilmaisua hakuharkkojen yhteydessä.

Seuraamista. Sain kulkea todella hitaasti ja rauhoitella samalla eleillä koiraa, jotta poikittamista ja edistämistä ei tapahtuisi. Otin aika lyhyitä pätkiä, jotta palkkaisin vain oikeasta seuraamisesta. Muutamia kääntymisiä oikealle ja täyskäännöksiä.

Vielä lyhyt noutoharjoitus. Tätä ei olla nyt vähään aikaan otettu ja sen kyllä huomasi. Teukka ei oikein malttanut keskittyä. Pitääpä treenata useammin tätä.

Odotellesse kolmatta treenaajaa otimme Teukalle ilmaisutreenin. Nyt maalimies meni kentällä noin 20 metrin päähän kyykkyyn selkä meihin päin. Minä lähetin koiran kuten hakumetsässä. Teukka ampaisi paikalle ja hetken ihmeteltyään alkoi sitten haukkua mennen samalla maahan..? No samapa se kun vain haukkuu. Otettiin vielä toinen samanlainen perään. Selvästi vaimeampaa haukkua tulee namin kanssa joten ensi kerralla ilmaisuun otetaan kyllä tuo lelu. Tuosta kyykystä on helppo pompata iloisesti leikkimään kun koira on haukkunut.

Sitten päästiin hakuilemaan. Teukalle tehtiin kolme pistoa.

Eka etukulmassa. Tähän ei otettu mitään apuja. Toinen maalimies oli mennyt myös valmiiksi piiloon toiselle puolelle ja kun toin Teukkaa alueelle niin se veti valtavasti kakkosmaalimiehen luo. Lähettäessä ekalle se oli selvästi sen näköinen, että aikoo koukata toiselle puolelle, joten menin syvemmälle alueelle lähettämään ekan maalimiehen luo. Teukka koukkasi siltikin, mutta juuri kun mä kutsuin sitä takaisin, niin se pyörähtikin oikeaan suuntaan ja paineli ekan maalimiehen luo.

Toinen maalimies oli käsketty etenemään takalinjaa muutama metri eteenpäin eli tehtiin siis pieni laatikkopisto. Tämä onnistuikin sitten täydellisesti. Maalimies oli sen verran tarkkaillut koiraa, että näki koiran tulevan takalinjalle ja 15 metrin päässä maalimiehestä oli ottanut vainun ja löysi. Eli täydellinen laatikko :).

Viimeinen maalimies muistikuvalla ja tämäkin löytyi suoraan. Joskin oli myös aika helpossa paikassa.

Nämä treenit menivät mielestäni tosi hyvin.