Sain tavutettua loppuun Viitalan Klikkerikirjan ja otin siellä olleen harjoituksen kokeiluun. Kirjassa suositeltiin, että kannattaa aloittaa ekakertalaisena klikkerin käytön opettelu jostain helposta tempusta ennen kuin lähtee viilailemaan sillä mitään koesuorituksia. Aiemmin testasin teukan ehdollistumista klikkaamalla sen huomaamatta ensin keittiössä minkä se heti kuuli ja tuli viivana katsomaan. Testasin vielä myös lenkillä kun sennikin oli mukana ja hyvin toimii.

Otettiin siis kirjasta temppu nimeltä rullaus, jossa opetetaan koira pyörähtämään lattialla selän kautta itsensä ympäri. Nyt on menossa vaihe, jossa teukka kääntää sen verran päätä yläoikeaan, että se kellahtaa lonkka-asentoon. Ja tämä kyllä toimii kun vain malttaa itse olla tyynenä ja odottaa, että koira tarjoaa oikeaa toimintaa. En meinannut aluksi luottaa itseeni enkä koiraan, että se tajuaisi edes yrittää ja näin autoin sitä ohjaamalla kädelläni päätä oikeaan suuntaan, mutta kun jätin käsiavusteen pois, niin homma alkoi sujumaan paljon paremmin. Ehkä siksi, että itse sählään vähemmän ja annan koiralle tilaa kokeilla itse. Voi hitsi, että on hauskaa Nauru.

Kunhan tämä testi saadaan kunnialla loppuun, niin uskallan alkaa varmasti käyttämään klikkeriä ihan "oikeissakin" harjoitteissa. Enemmän klikkerin käyttö tuottaa mulle haasteita kuin koiralle.

Tässä olisi kyllä hyvä jos pääsisi treenailemaan sellaisten kanssa, jotka ovat käyttäneet klikkeriä aiemminkin.

Leikkimisestä vielä sen verran, että teukalle on tullut intoa hommaan ihan valtavasti enemmän kuin aiemmin. Se haastaa ja vetää lelua ihan tosissaan ja voittaessaan tuo sitä uudelleen retuutettavaksi niin monta kertaa kuin vain jaksaisi retuuttaa. Samoin kiinnostus palloihin on herännyt ihan uudelle tasolle. Se hakee palloa ja tuo sen tosi kauniisti aina uudelleen heitettäväksi. Palloilussa se ei kiihdy mun mielestäni niin kovasti kuin tuossa retuutteluleikissä, missä se välillä tuntuu menevän vähän ylikin kun ei osaa lopettaa vaan jos minä lopetan leikin, niin se alkaa retuuttaa mun hihaa ja murista ja hyppiä. Namilla sen saa kyllä sitten rauhoittumaan.