Taas aamusella metsään ja vaihdettiin jälleen aluetta. Nyt paljon tasaisempi maasto. Joskin hyvin vähnä tuulta verrattuna eiliseen.

Ekaksi saimme tehtäväksemme suunnitella itse mitä meinasimme treenata. Eilisten hyvin menneiden treenien perusteella ajattellin, että kokeillaan pari valmista pistoa ja otetaan pari väliin hei huudolla. Päätin myös, että Teukasta tulee haukkuva hakukoira, joten treenien jälkeen harjoiteltiin myös äänen avausta. Mutta ekaksi pistot

1.pisto etutakakulma jossa hei huuto. Hieno suora löytö.

2,pisto valmis. Olin sopinut, että maalimies jää  aika aika lähelle keskilinjaa, mutta koira sinkosi tottuneena suoraan ihan taakse. Aikansa juostuaan otin takaisin keskilinjalle ja lähetin uudestaan. Nyt löytyi heti. LÄhetin itse asiassa koiran ekalla kerralla ihan väärästä kohtaa kun en muistanut, että maalimies jää lähelle...

3.pisto hei huudolla ja ihan suora

4.pisto valmis ison kiven takana ei ihan takakeskikulmassa. Lähetyspaikka oli nyt oikea ja koira paineli suoraan ja varmasti.

Muiden koirien treenien jälkeen opetettiin teukalle haukkumista. Ja muutaman inahduksen jälkeen alkoi kuulua ihan haukkuakin. Näitä nyt sitten harjoittelemaan kentälle tai hakutreenien alkuun/loppuun. Muutama muistisääntö opetteluun;

- pk-liivi päällä

- namit vain purkista

- kentällä

- pienestä inahduksestakin aluksi palkka

- haukutusta h:lla eli hyvä hyvä hyvä tasatahtiin haukun ekan pihahduksen kohdalla.

Lisäksi teukka sai muutamia vinkkejä seuraaviin treeneihin. Suoria pistoja kannattaa treenata heti alussa, jotta ne tulee varmaksi eikä myöhemmin niiden kanssa tule ongelmia. Etukulmaan aina maalimies, jotta se tulee joka kerta varmasti tarkastettua. Laatikko pistoja voi alkaa tekemään, mutta varovaisesti. Ääniapuja (hei tai käsien taputus). Näitä voi hyödyntää kokeissakin. Talvitauolla ilmaisu valmiiksi maastoon.

Saatiin myös neuvoja esine-etsintään, jota voi jo aloitella kaikenlaisten esineiden totuttamisella esim sisällä ns. noutoharjoituksena.

Mukava ja antoisa leiri kaikin puolin ja paljon jäi muitakin oppeja toisilta koirilta, jotka muistuu varman mieleen sitten treenatessa.