Omassa pihassa iltapimeällä. Otettiin tehosarja seuraamisia ja nämä menivätkin tosi hyvin. Otin jopa kuutta askelta ilman palkkaa kehuen kuitenkin matkalla. Kääntymisiä sekä oikealle ja vasemmalle. Aivan mahtavaa täpäkkyyttä. Nyt vain pitää muistaa olla selkeä ja palkata aina oikeasta paikasta eikä vaatia vielä mahdottomia. Pysytään siis hetki tässä vaiheessa.

Sivulle tuloja tuli tietysti treenattua seuraamisen yhteydessä ja kun otan askeleen eteen, niin koira menee heti oikealle paikalle. Tässä ei olekaan ongelmaa, mutta edestä siirtyminen on vielä vaikeaa. Tätä nyt ei tänään treenattu. Palkkailin myös sivulla olemisesta ja nyt ei ollut enää sitä ennakoimista vapautukseen seuraamispätkän jälkeen. Hyvä.

Yritän myös kovasti treenata tuota omaa asentoani joka on välillä ihan kauhea, mutta kai se treenatessa paranee...

Maassa olossa onkin nyt sitten suurimmat haasteet. Koira ei meinannut pysyä ei sitten millään. Tai se pysyi jos olin kyykyssä vieressä, mutta heti kun nousin, niin sekin nousi. Tämä oli jo jossain vaiheessa ihan hyvällä mallilla, mutta nyt ollaan kyllä otettu aimo annos takapakkia. No ei auta kuin treenata.

Olen ahkerasti nyt yrittänyt pitää koiraa iltasella sylissä ja se on muutaman kerran hakeutunutkin sohvan viereen ja kömpinyt syliin. Onhan se aika iso jo, mutta ei se haittaa Hyvä että viihtyy. (paitsi että nuo ilmavaivat vähän ehkä häiritsee hengittämistä.. )