Mentiin taas Vesalan jalkkiskentälle kun samalla Elsa pääsee leikkimään viereiseen puistoon.

Ekaksi otettiin rottaleikkiä ja retuuteltiin rotaparkoja urakalla. Sitten lähdettiin tekemään seuraamista ja pari kertaa nostin kättä ja kehuin innokkaasti. Pysähdyksissä koira kyllä lopettaa istumiseen, mutta kun alan kehua niin se luulee sitä vapautukseksi ja pompahtaa eteen odottamaan nakin heittoa. No oma vikani tämäkin. Nyt vain vahvistetaan vieressä oloa mitä teinkin heti seuraamispätkän loputtua. Ja muistin ottaa askeleet taakse vapautuksessa.

Sivulle tuloja käsiavustein ja siitä samalla katsekontaktia odottaen vasta palkka. Vaikeaa on tästä kulmasta yrittää nähdä tuijottaako koira silmiin kun käsi on edessä, joten nostin kättä ylemmäksi nähdäkseni. Tämä ei onneksi aiheuttanut mitään pomppimista. Vähän tässä teukkua häiritsi kauempana edessä töhöttävä elsa.

Maahan menoa. Aluksi kyykyssä ja sitten kokeilin josko koira olisi valmis jo siihen, että seison, mutta tässä piti mukaan ottaa käsiapu. Niin paljon ollaan otettu tuota istumisharjoittelua, että koira sekoittaa nämä harjoitukset. Ihan ymmärrettävää. Pitäisi treenata eri kerroilla eri asioita.

SItten tätä istumisen kestoa taas ja päätin kuitenkin tehdä vielä tutulla kaavalla, mutta nyt ensin eka sarja ihan paikallaan ja sitten toinen satsi niin, että liikutin nopeasti toista jalkaa taakse. Kyllä se pikkuhiljaa alkaa hiffaamaan, että tässä ollaankin ihan paikallaan. Hieno teukku.

Olipahan taas paljon opittavaa pikkukoiralle. Otettiin sitten vielä loppuunkin tuota lelun retuutusta kun se niin tykkää siitä.