Toista kertaa Salmen opissa. Näytettiin ekaksi mitä ollaan opittu ja samalla laitan jatkokoulutusohjeet vielä jos muistais kaiken.

-Seuraaminen: Paikka oikea eikä koira nyt kovasti edes poikittanut. Mun pitää muistaa kulkea suoraan. Sitten opettelemaan askeleiden lyhentämistä ja 90 asteen käännöksiä kuivaharjoitteluna eli ilman koiraa. Ja sit kun suoralla menee hyvin niin sit koira mukaan.

Sivulle tulo: Hyvällä mallilla ja suora. Nyt vain lyhentämään käden avustavaa kaarta pikkuhiljaa. Hitaasti edeten.

Hyppy: Toimii hyvin. Jatkossa koira sivulle (tarkista että istuu), kaulapannasta kiinni ja annetaan nakin ensin pudota maahan ja sit vapautus ja samalla käsky. Myös aikaa nakin heitosta hyppy käskyyn voi alkaa pidentää.

Istahtamista samalla tavalla kuin aikaisemminkin.Uutena mukaan istumisen kesto. Eli käskyllä istumaan ja katsekontaktista nakki ja samalla käsky istu. Aikaa sitten pikkuhiljaa venytetään. Näitä noin 5 nakin sarjassa ja vapautus.

Noudon alkeet: Kuonon ympärillä kädet menee hyvin eikä koira enää ahdistu. Tätä jatketaan samaan malliin.

Eteen istuminen: Parempi kuin aikaisemmin, mutta nami tiukemmin kiinni rinnassa ja nopeampaan tahtiin. Edelleen koira vetäytyy paikaltaan kauemmaksi. Jatketaan tuolilla. Ostin sitä varten alennuksesta retkijakkarankin Hymy.

Maahan meno: Opetetaan teukka menemään etupää edellä. Aikaisemmin se menikin näin, mutta kun kuvioon tuli istuminen niin mä olen vahvistanut huomaamattani maahan menoa istumisesta, jolloin se on muuttunut. Nyt siis harjoitellaan maahan meno uudestaan. 5x5 harjoitusta kerrallaan.

Täytyy muistaa, että ei kande harjoitella samana päivänä istumisjuttuja eikä maahanmenoa.

Salme katsoi myös Teukan suuhun ja hänen mielestään hampaat näyttää nyt oikein hyvältä ja varmaan leuka vielä kasvaa sen verran, että oikea alakulmahammaskin menee nätisti omalle paikalleen. Hyvä juttu.

Salme myös kehui Teukkaa tarkkaavaiseksi ja keskittymiskykyiseksi pennuksi. Eli Teukka ei turhia sähläile liikkeiden välissä, mutta on kuitenkin koko ajan aktiivisesti mukana ja ottaa hyvin kontaktia.

Leikkimistä harjoiteltiin myös ja nyt lyhennetään heittomatkoja ja opetellaan heiluttamaan rottaa oikein sekä pitämään ääntä. Ei tehdä vetoja eikä puruharjoitteita vielä, mutta ensi kerralla sitten. Rintamasuunta pitää pitää koirasta pois päin, jottei samalla tulisi uhkaa. Samalla kyllä sanoi, että ei usko teukan kauheasti paineistuvan vaikka tekisinkin niin, koska vaikuttaa hyvähermoiselta koiralta.

Kai se on jo niin tottunut Elsan ja Sennin kurmuutukseen, ettei pienistä hetkahda Hymy