Mentiin Killerille reenaamaan Annan kanssa. Teukka oli ihan ad/hd tuulella. Koira on muuttunut nyt kuukauden aikana ihan selkeästi enkä oikein keksi muuta syytä kuin nuo hormoonit. Pidempikestoiseen suoritukseen kuten seuraamiseen ei maltti riitä, vaikka paikoitellen se oli oikein hyvääkin. Virettä ei puutu, mutta keskittyminen on mitä on. Ja sitten se esittelee pippeliään jatkuvasti ja haukkuu ilman mitään syytä. Mulla kun ei ikinä ole ollut urosta, niin tää muutos on jokseenkin vierasta. Toivotaan, että koira ei jää tuollaiseksi :). Hyvä puoli tässä on, että koira tuntuisi jaksavan mitä vain eikä intoa puutu, mutta äly on tuntunut kaikkoavan. Täytyy kuitenkin itse muistaa, että ei laita kaikkea tuon piikkiin. Helposti varmaan sortuu siihenkin jos ei joku onnistu. Mä olen myös itse välillä aika häslä, mikä saattaa vaikuttaa kenties välillä koiraankin :).

Luoksetuloja otettiin taas niin,että Anna piti kiinni. Ne oli oikein reippaita, vaikka koira joutui vähän himmaamaan maan liukkauden takia. Anna taas neuvoi, että en saisi auttaa koiraa lopussa ja pitäisi odottaa rauhassa, että koira on rauhoittunut paikalleen ennen kuin palkkaan, koska tässä harjoituksessa ei nyt ole kyse vauhdista vaan tekniikasta eli että koira tulee oikealle paikalle suoraan. Ne meni siis mallikkaasti ja Teukka osasi kyllä ihan itsekin ilman mun jelppaamisia.

Noudon tiivistystä nyt toista kertaa. Selvästi alussa vielä vaikutti ympäristön häiriö, koska tätä ei tosiaan olla tehty, mutta siihen nähden parin toiston jälkeen teukka teki tosi hyviä tiivistyksiä. Tässäkin Anna neuvoi, että vähän voi vetää kapulaa vastaan, jotta koira hokaa olla irroittamatta heti otettaan kun sanon hyvä. Nyt se on vielä niin heppoisesti koiran suussa, että se tipahtaa heti kun laittaa kättä kuonon alle.

SItten otettiin sivulle tuloja edestä ja nämä onnistuu ok, joskin joskus teukka tarjoaa innoissaan maahan menoa, mutta muutaman muistutuksen jälkeen tulee nättejä sivulle tuloja. Tätä pitää vain muistaa pitää treeniohjelmistossa.

Maassa oloa yhden harjoitteen verran eli noin 5 namia. Palkkasin muutaman sekunnin välein vierestä. Elsa pörräsi taas ihan vieressä, mutta teukka ei ollut moksiskaan.

Pienen tauon jälkeen kokeiltiin sitten ekaa kerta teukan reagointia paukkuihin. Anna ampui kaksi kertaa lumikinoksen takaa kun minä leikitin teukkua patukoilla. Ekalla kerralla koira oli patukassa kiinni eikä irroittanut otettaan, eikä muutenkaan noteerannut ääntä mielestäni mitenkään. Toisella kerralla sitten irroitti otteen, mutta jatkoi kyllä leikkiä saman tien. Nämä paukkuharjoituksetkin on hyvä ottaa ohjelmistoon silloin tällöin.