Hakuilemassa Vesangassa pienellä porukalla. Keli oli aurinkoinen ja tuuli alueen sivusta.

Ennen treenaamista mietiskelin vielä tuota hakuongelmaa ja päätin lukaista Esa K. Viitalan kirjaa jos sieltä löytyisi apuja. Ja olihan siellä. Juuri kyseinen ongelma kuvattu klassisena esimerkkinä ja sitten myös keinoja ongelman ratkaisuun. Eli Esan mukaan jos koira stoppaa lähetyksessä tai ei enää etsi, niin on mahdollisesti edetty liian nopeasti ja poistettu avut liian äkkiä. Lisäksi koira nopeasti etenemällä ensin parantaa suoritustaan ja sen jälkeen into sammuu tai suoritus laskee huomattavasti. Tässä siis lyhyesti selitettynä ja apuna tähän vain  apujen takaisin otto ja isot juhlat maalimiehen luona. Jos koira ei löydä, niin ei rankaista kutsumalla takaisin vaan palkattomuus riittää.

Näinhän me ollaan juuri edetty tänä keväänä. Otettiin ensin pitkän treenittömän talven jälkeen parilla eka kerralla vähän apuja ja sitten avut kokonaan pois. Siihen vielä lisäksi nopealla tahdilla mukaan laatikot ja kaiken lisäksi hallinta eli seuruutin koiraa keskilinjalla. Taas pitäisi muistaa, että hitaus kuuluu oppimiseen ja siihen pitäisi suostua.

No itse treeneihin. Otin sitten kaksi lähetystä alueen alkuun ja hei huudot molemmille. Nyt lähetyksessä ei ollut mitään ongelmaa ja vauhtia oli niin kuin ennenkin. Joskin etsi takalinjalla tosi kauan, mutta käytti nenäänsä, sillä maalimies oli tosi hyvin piilossa.

Seuraava pisto olikin sitten ihan mahtava. Taas sinkosi hienosti suoraan taakse ja koska lähetin edempää mitä maalimies oli, niin teukka nappasi ilmasta hajun ja palasi taakse päin ja löysi loistavasti.

Tämän lisäksi otettiin ilmaisua niin, että maalimies meni puskan taakse ja haukutti palkaten lelulla. Tässä oli kyllä ihan selvästi enemmän voimaa. Olen miettinyt lelupalkkaamisen siirtämistä myös piiloille, sillä teukka syttyy siitä niin kovasti. Harjoitus vähän keskeytyi kun keskilinjaa pitkin tuli hevonen ja koira :)

Nyt siis edetään vähän hitaammin ja otetaan pikkuhiljaa mukaan laatikoita ynnä muita jutskia ja taas käytetään apuja aina silloin tällöin.

Toivottavasti onghelma nyt olikin näin yksinkertainen.