Mentiin päiväsellä viihdekeskukselle tottistelemaan PJ:n ja MM:n kanssa.

Ekaksi otin pysähtymistä nakin heitolla. Tätä samaa voisi testata myös istu käskylle sekä maahan menolle... enpä ole tullut ajatelleeksi. Sitten PJ leikitti teukkaa narupallolla ja ihan samalla innolla se tarttui hommaan kuin minunkin kanssa. Tämän jälkeen laitoin koiran hetkeksi autoon.

Tauon jälkeen otin aluksi sivulle tuloa 90 kulmissa ja tämä oli jo heti parempi kuin eilen. Vaikkakin edelleen on vähän väljyyttä.

Seuraamista ja käännöksiä oikealle. Mä olen itse epävarmempi menemään vasemmalle, joten ne vaan jää vähemmälle treenaamiselle. Seuraaminen oli innokasta ja käännöksiäkin tehtiin jo ilman imuutusta.

Otettiin maassa oloa niin, että toiset koirat tekivät yhdessä paikkamakuuta ja me harjoiteltiin 20 metrin päässä heistä. Eka yritys meni taas reisille, mutta sitten teukka muisti mistä on kyse ja ja otin pari kolmekin askelta eikä koira noussut. Meillähän menee paremmin vieraalla kentällä kuin kotona . Tai sit vain treenaus on tuottanut tulosta.

Teukka kävi taas välissä tauolla autossa ja päätettiin sitten yrittää esineruutua. Tätä ei aiemmin ole Teukalle tehty, joten päätin kokeilla pk-leiriltä saamiani ohjeita. Autolla pk liivejä laittaessani koira oli ihan intoa täynnä ja veti metsään kovaa kyytiä. PJ näytti Teukalle narupalloa ja vei sen sitten noin viiden metrin päähän palaten takaisin. Lähetin koiran hakemaan, mutta se oli niin hakumoodissa, että lähti vedättämään ympäri metsää etsien ukkoja . No olisihan tämä pitänyt arvata kun kaikki viittasi hakutreeneihin. Yritettiin uudestaan niin, että PJ toi lelun ihan lähelle parin metrin päähän, mutta taas koira ampaisi metsään etsimään.

SItten kokeiltiin ihan keskilinjalla niin, että PJ hetsasi lelua ja jätti sen lähelle ja palasi taas. No nyt teukka ampaisi lelun luo kävi koskettamassa sitä ja palasi. Palkkasin tästäkin. Jälleen uusi yritys ja sama homma.

Tässä muodossa se ei nyt toiminut ja saimmekin vähän neuvoja mitä voimme kotona harjoitella. Eli sisällä esim. käyttöesineiden tuontia kun heittelen niitä ja myös niin, että käymme yhdessä viemässä lelun metsään ja sitten lähetys. Myöskään treeniliivejä ei ehkä tässä vaiheessa nyt kannata vielä ottaa mukaan harjoitteluun.