Hakuporukan treenit sovittiin tällä kertaa Vesankaan. Paikka on tuttua lenkkimaastoa Teukalle, jota vähän alussa mietin, että noinkohan se on hyvä asia, mutta ei kai se koira nyt mieti, että onpas liian tuttu metsä, en etsi Nauru.

Eka pisto otettiin taas tuulilähdöllä. Kuljeskelimme siis pikkuhiljaa kohti maalimiesti ja odoteltiin, että Teukka nostaisi nokkaa ja saisi hajun maalimiehestä. Tuuli vaan pyöri jokseenkin joka suuntaan, joten vasta noin 10 metriä maalimiehestä Teukka sai vainun ja juoksi iloisesti moikkaamaan. Hyvää oli kuitenkin, että ei käyttänyt näköaistiaan vaan suunnisti ihan nenän varassa.

Seuraava pisto tehtiin hetsaamalla aika voimakkaasti. Maalimies meni piiloon tiheämpään metsään noin 60 metriin. Teukka lähti vauhdilla ja juoksi aivan päättömästi (tai ainakin se siltä näytti) ympäriinsä. Ei siis käyttänyt nenää vaan juoksenteli sinne tänne, mutta hienoa oli, ettei tullut hakemaan apuja vaan etsi niin kauan, että löysi.

Laitettiin teukka autoon ja treenattiin välissä muut koirat. Lopuksi otettiin vielä toinen tuulilähtö, mutta nyt sain kävellä teukan kanssa lähes kiinni maalimieheen ennen kuin hokasi. Eli ei ottanut vainua. No tässä ei onneksi ole mitään epäonnistumisen vaaraa kun koira ei tiedä edes etsivänsä ennen kuin saa hajusta kiinni. Palkkana meillä oli teukan päiväruoka ja viimeisellä pistolla sai sitten isomman satsin.