Saarenmaan kentällä collieyhdistyksen kesävuorolla. Paikalla ei ollut meidän lisäksi kuin Annan koiruudet, mutta kentälle tupsahti treenailemaan pari muuta koirakkkoa sakemanni ja malikka.

Saatiin siis hyvää häiriöharjoittelua varsinkin kun mua alkoi vähän aluksi jänskättää treenaaminen vieraiden ihmisten nähden ja toiseksi Teukan pysyminen hallinnassa, jotta se ei kimpoaisi tekemään tuttavuutta vieraiden koirien kanssa. No huoli oli turha, sillä vaikka se otti vähän häiriötä muista treenareista, niin ei se mihinkään luvatta häipännyt. Ylivirittymisen syynä oli lisäksi mun jännittäminen, uusi paikka pitkästä aikaa sekä vähäinen tottistelutreeni.

Aluksi hihnan kanssa seuraamista, missä lähdössä tämä ylivirittyminen ilmeni haukkumalla. Sitten kun seuruutin niin kiinnostus katosi aika ajoin muiden touhuihin. Seuraamista otin kahteenkin otteeseen niin, että teukka kävi välillä autossa huilaamassa.  Anna neuvoi itse saamansa neuvon, että heti käännös lähdössä oikealle, niin koira on paremmin kuulolla. Tämä auttoikin mukavasti ja saatiin muutama oikein nätti seuraamispätkä.

Seuraamisesta maahan menoja. Näissä ei ongelmia. Maahan menoja myös heitellen nakkia sivuille. Hyvä into. Sitten myös maassa oloa, josta nousi pari kertaa kun kävelin viisi askelta pois päin. Tätä pitäisi kyllä treenata ensin ilman häiriötä, mutta hyvähän tuo oli tsekata missä ollaan menossa sen kanssa nyt.

SItten otin noudon pitoa ja tässä oli taas liikaa virettä vaikka kapula jotenkin pysyi suussa. Kuitenkin pureskelua ilmeni kun toiset leikki kauempanan koirineen. Otin pari toistoa.

Koira taas välillä autoon ja tauon jälkeen noutoa heittämällä kapulaa. Innoissaan se lähtee hakemaan, mutta yrittää ottaa edelleen paksusta osasta kiinni. Anna taas neuvoi, että pitäisi ensin saada se ote paremmaksi keskeltä kapulaa ja liikkeen on oltava kunnollinen myös korkeassa vireessä. Matalassa vireessä, jossa olemme tätä tekniikkaa harjoitelleet, niin kapulan keskeltä pitäminen ei ole ongelma, mutta vire kun nousee, niin haparointia alkaa ilmetä. Avuksi siis vähän vetoa kapulasta silloin kun se on suussa ja virittelyä, pois päin juoksemista pari askelta yms. Eli ensi pito kuntoon ja sitten vasta tuomaan.

Vielä loppuun pari luoksetuloa, jotka kyllä lähtivät tulemaan tosi hyvin, mutta sitten teukka koukkasi ekalla kerralla mun sivulle ihan kuin se olisi väistänyt mun pallomahaa... ja sama toisella kerralla paitsi nyt se väisti jo aikaisemmin... en tiedä varoisiko se mahaa vai mistä se nyt tuon keksi kun aiemmin on tullut niin nätisti eteen...

Leikittiin myös patukoilla.