Iltasella taas collieyhdistyksen treenivuoro. Yleisöä riitti leikkivistä lapsista sekä muutamasta koirasta alkuun.

Vaikka päätin tullessa etten aloita tällä kertaa heti seuraamisella, niin unohdin sen sitten kentällä ja seuruuttelinkin suht paljon. Vähän oli taas tuota laamailua/vilkuilua ympärille, mutta yritin muistaa näissä tilanteissa aina kääntyä oikealle. Jonkin verran se auttoi ja nostatin myös intoa kehumalla seuraamisen aikana koiraa.

Seuraamisesta maahan menoja, jotka oli täpäköitä. Matkaa maahan käskyn jälkeen en vain edelleenkään uskalla lisätä, vaikka tässä kohti pitäisi vaikeusastetta alkaa nostamaan. Pelkään, että teukka nousee heti enkä sitten osaa korjata tuota virhettä.. Mut ehkä pitäisi edetä yksi askel kerrallaan eikä heti yritäkään mitään mahdottomia.

Välillä leikittiin patukoilla ja otin myös muutaman pätkän lyhyttä seuraamista palkaten sitten lelulla. Teukka vaan menee noista hieman ylikierroksille vielä ja edistää hurjasti. Lisäksi se myös yhdistää noihin patukoihin tuon ilmaisuhaukun kun sitä ollaan treenitty hakumetsissä. Mutta kylläpä tulikin sitten erinoimaista haukkua eikä mitään kiljumista mitä se yleensä pitää pihalla :)

Lopuksi otettiin vielä noudon pitoa kolme kertaa tiivistäen. Ote kapulasta on edelleenkin todella löysä ja epävarma...Tätä on ärsyttävää harjoitella kun koira ei tästä niin välitä. Ei se nyt inhoa ja kammoksukaan kapulaa, mutta se ei vain jaksaisi keskittyä tällaiseen hienosäätöön. Tässä kohti on varmaan hyvä muistuttaa itseään turhasta hössöttämisestä jonka olen monesti tartuttanut koiraan tällaisissa tarkkuutta ja rauhallisia otteita vaativissa harjoitteissa..Voipi nimittäin olla, että kyse ei edes ole koiran keskittymiskyvystä