Pari viikkoa on tullut taukoa tottisteluihin, mutta se näkyi lähinnä innokkuutena. Omassa kotipihassa siis otettiin alkuun muutama pätkä seuraamista ja jopa 15 askelta ilman palkkaa ja kontakti säilyi koko ajan hyvin. Sen jälkeen otin muutaman ihan lyhyen pätkän palkaten ahkeraan. Pari käännöstä myös, joissa mun pitäis muistaa säilyttää se rytmi, sillä teukka ehtii istahtamaan kulmissa.

Noudon pitoa ja tämä on nyt mennyt hurjasti eteen päin. Ei mitään ongelmia pidossa, eikä tiivistämisessä. Uskalsin sitten heittääkin kapulaa hieman, mutta tässä taas sitä ongelmaa, että koira ei ota kapulaa keskeltä vaan päästä. Toi kuitenkin kaksi kertaa  kun monta kertaa annoin tuo käskyn :)

Istumisen kestoa sekä maassa olo kolme toistoa molempia. Askeleita 15 eikä ongelmia.

Eli tosi kivat treenit pitkästä aikaa :)

Muuten Teukan kanssa onkin sitten ollut haasteita. Koiraa ei voi pitää vapaana pihalla enää ollenkaan. Se karkaa heti kun silmä välttää. Joku meidän naapurimökkiläisistä on joko antanut sille herkkuja tai sitten se on itse löytänyt pihoilta jotain, sillä ensimmäisen karkailureissun jälkeen sen maha meni yöllä sekaisin ja sen jälkeen se ei ole kotipihassa enää pysynyt. Se tulee kotiin aina samalta suunnalta, eli joku sitä palkkaa tai joku sitä siellä motivoi... tosi ärsyttävää. Se viettää siis päivät sisällä tai tarhassa (jossa se kiljuu lähes koko ajan) ja mun on vain yritettävä käyttää sitä lenkillä useammin.

Sen lisäksi meidän on varmaan jälleen vaihdettava ruokamerkkiä tai sitten Teukka stressaa. Sen turkki on rasvainen ja kiilloton, korvat likaiset, silmät rähmii ja se raaputtaa jatkuvasti suupieliään. Vauvan tuloa se ei ole mielestäni stressanut kun ei se edes  kauheasti ole kontaktissa siihen, mutta ehkä tekemisen puute ja nyt tämä sisällä olo voivat vaikuttaa. Toisaalta oireita on ollut jo pitemän aikaa.. Täytyy nyt yrittää aluksi tuota ruuan vaihtoa ja jos se ei vaikuta, niin sitten miettiä muita vaihtoehtoja. Nyt syksyllä olisi tarkoitus lähteä jonnekin kurssille teukan kanssa, joten sekin varmaan auttaa tekemisen puutteeseen jos se nyt on siitä kiinni.

Turhauttavaa vain miettiä koko ajan mikä koiraa vaivaa.