Mentiin Vesalan puistoon treenaamaan ja katsottuani pari videon pätkää, jotka Anna otti meidän tottistelusta muutama päivä sitten päätin, että nyt tsempataan, ollaan selkeämpiä ja iloisempia. Kuvaus auttoi kyllä ymmärtämään paljon tiettyjä juttuja.

Aloitettiin seuraamisesta ja tähän kiinnitin huomiota aloitukseen eli innokkaasti seuraa käsky ja selkä suorassa ja leuka pystyssä eteenpäin. Tein pari käden nostoa, yhden kulman ja yhden täyskäännöksen. Nyt seurautin niin, että kun pitkittäin leikattu nakki loppui niin pysähdyttiin, mutta jatkettiin saman tien uuden nakin kanssa eteenpäin. Tämä oli oikein mallikasta ja olin jopa tyytyväinen itseenikin.

Sitten sivulle tuloja sekä 90 kulmissa että käsiavuin. Molempia siis erikseen. Kulmat alkaa olla jo tosi tsäpäköitä. Käsiavuissa pitää vielä olla selkämpi ja ohjata tarkemmin.

Edessä oloa ja tämäkin oli varsin hyvää, vaikka sitten mun keskittyminen herpaantuikin ja sekoilin omiani. Muistin kuitenkin vapauttaa eteenpäin koiraa astumalla itse taakse päin. Tässä teukka on vahvasti ennakoinut vapautusta, jonka aikaisemmin heitin koiran taakse. Ei mikään ihme, että pää ei pysy paikallaan.

Maahan menoa missä vieläkin vahvaa ennakointia, mutta tässä pitää nyt olla vain tosi tarkkana, että koira odottaa käskyä katsomalla silmiin ja vasta toiminnan jälkeen palkka. Samaan putkeen otettiin maassa olemisen kestoa ja tämä tuntuu nyt helpolta. Koira ei vahtaa käsiä samalla tavalla kuin istumisessa. Hienoa.

Päivän mittaan ja lenkillä ollaan myös yritetty leikkiä vähän väliä ja saada sitä yhteistä kivaa tekemistä, jottei unehdu kuka on se maaliman kivin tyyppi. Ja paljon myös lenkillä otin luoksetuloja ja kehuin jokaisesta kontaktista, jonka teukku otti matkalla.

Lenkillä meitä vastaan sattui tulemaan viiden bernhandilaisen irti oleva lauma. Mä ehdin laittaa koiran remmiin, mutta koirien omistajat eivät. Eivätkä oikein meinanneet saada koiriaan kiinni muutenkaan. Teukka haukkua pohotti innokkaasti koirille ja olis mennyt moikkaamaan kaikkia, mutta onneks nakki vei voiton kun kuljetin sen avulla teukan koirien ohi. Hyvä harjoitus tämäkin taas. Näitä laumoja tulee silloin tällöin vastaan tuolla hiekkamontuilla.