Pitkästä aikaa treenaamassa Annan kanssa. Olipa hyvä saada palautetta sekä uusia vinkkejä eteen päin menemiseksi.

Aluksi leikitin. Ja Teukka olisi jaksanut paljon pitempäänkin kun sillä jäi valtavasti energiaa leikkimiseen. Heittoja voi siis tehdä enemmänkin. Koira näköjään jaksaa.

Otettiin sitten seuraamista, mikä meni tosi mallikkaasti. Olen askeltanut aika hitaasti, ettei koira alkaisi taas edistää ja pomppia, mutta nyt kun lisäsin vauhtia, niin seuraaminen parani entisestään. Annalta tuli vinkkinä, että kandee muistaa edelleenkin palkita koiraa välillä ihan parin askeleen päästäkin ja sitten myös kokeilla pidempiä pätkiä. Kääntymisiin pitää valmistautua paremmin ja ottaa koirakin mukaan :)

Sitten eteen tuloa. Nyt Anna piti vähän pannasta kiinni, jotta sain otettua pari askelta koirasta ja kutsuttua luokse. Muutama toisto tätä ja teukka alkoikin hiffata asiayhteyden ilman käsiä. Mun piti vain ottaa valeaskel vielä taakse, jotta koira tuli oikealle paikalle. Nyt siis laitan koiran istumaan ja kävelen selkä pois päin koirasta ihan niin kuin oikeassakin luokse tulossa ja sitten kutsun luo sekä otan valeaskeleen. Tähän tarvitaan vain vielä avustajaa, sillä en luota koiran kykyyn pysyä paikallaan kun kävelen pois päin siitä.

Sitten otettiin noutopitoa, mutta selvästi ympäristö nyt tuotti vielä liikaa häiriötä tähän harjoitukseen. Tämä vaatii aika matalaa virettä joten jatketaan vielä sisällä treenausta ja otetaan mukaan tiivistys. Sitten kun ne onnistuu, niin siirretään harjoitusta ulos.

Olipas kivaa, vaikkakin tosi kylmää.