Aamulla harrastettiin taas olkkaritreeniä. Ensin edessä oloa joka meni jo taas vähän paremmin. Vieläkin on vinoutta, mutta pään veto on jäänyt jo vähemmälle kun tuo peruutus on tullut kuvioihin.

Maahan menoa, jossa edelleen ennakointia, mutta nyt olin täsmällisempi ja odotin kontaktia enne käskyä. Olisin voinut lopettaa treenamisen aikaisemmin enkä jäänyt jankkaamaan.

Sivulle tuloa 90 astetta käännöksin. Ok. Nyt tätä on treenattu monena päivänä, joten jätetään vähäksi aikaa hautumaan kun tässä on aika paljon muutakin treenattavaa.

Seisomista. Palkkasin katseesta. Ok.

Noutoalkeita nenästä kiinni pitäen ja tämäkin alkaa olla siinä vaiheessa, että tähän pitäisi liittää se esine.

SItten iltapäivällä hakuharkat. Otin saman treenin kuin Pk-leirillä viimeisenä eli etukulmassa ekaksi valmis, sitten hei, sitten taas valmis ja lopuksi hei. Nyt vaan nämä valinnat meni väärin päin, sillä aluksi olisi muistin virkistämiseksi kandennut ottaa se hei heti alkuun. No ekalle lähti innoissaan, mutta pyöri ja  pyöri ja huusin kaksi kertaa takaisin. Sitten tuli vale hei kun huusin hei vaikka maalimies ei vastannut. Ja silloin teukka vetäisi heti ja suoraan maalimiehelle.

No seuraavakin oli sitten hei ja sinne teukka tempoi hyvin. SItten toiselle puolelle valmis, mutta tässäkin mentiin nyt liian haasteelliseen treeniin kun edellinen maalimies ei tullut pois piilolta vaan siirtyi vain eteenpäin. Teukka yritti monta kertaa mennä toiselle puolelle ja taisi vielä kuulla ääniäkin kun maalimies vaihtoi paikkaa. Kaiken lisäksi Teukka ei "kuullut" mun käskyjä tulla luokse vaan juoksenteli ja haisteli vanhoja pissoja. Hyvä vinkki kuitenkin Annalta, että mun pitäis olla mustavalkoisempi  niin, että huono on oikeasti huono ja hyvä oikeasti hyvä. Mä olen vain jotenkin varonut komentamasta kovemmin kun vieläkin on syvällä asenne, että collie on herkkä koira eikä sitä parane komentaa  , mutta mulla tulee molemmat samalla äänen painolla ja lähinnä pyytelen koiraa tulemaan luokse. Noh. Näistä taas opittiin huomattavasti enemmän kuin hyvin menneistä treeneistä.

Ensi kerran haut muuten samalla tavalla mutta nyt tuo hei alkuun ja haen itse koiran pois maalimieheltä syötellen. Sitten harjoitellaan tuota luokse tuloa kutsuttaessa vaikka lenkillä ja kotipihassa enemmän. Aina mä koiraa olen kehunut kun tulee luokse, mutta vahvistetaan tätä namilla lisää, koska sitä ei lähiaikoina ole ollut aina mukana jostain kumman syystä. Nyt sitä on varmasti hyvä olla ennen kuin murkkuikä iskee kunnolla päälle.

Tehtiin lopuksi myös ilmaisuharjoitus jokaisella maalimiehellä ja kyllähän se haukkuu. Eikä se aristele tuntemattomiakaan ihmisiä yhtään.

Madotin muuten koko porukan tänään.