Ennen iltaruuan antamista taas noudon kimppuun. Harjoitus sisällä ja palkkana juuston paloja kun ei lihaisampaa löytynyt kaapista.

Ensin pari pitoa jotka menivät hyvin. Tiivistystä en kyllä saa sitä jostain syystä tekemään tai ote alkaa herpaantumaan... letkun pätkällä tämä meni jo hyvin. Jotenkin oikean kapulan paino vissiin vielä häiritsee, vaikka ei se paina kuin 250g, mutta onhan se toki letkuun nähden painava.

Sitten taas koira vierelle ja tuuppasin kapulaa metrin päähän ja tuo käskyllä pyysin tuomaan. Tästä teukka tykkää, mutta kapulaa se yrittää ottaa kiinni edelleen noista mokkuloista... sitten se yhtäkkiä vahingossa tarttui keskeltä ja toi sen vielä hienosti eteen istuen. Tästä valtavat kehut. Otinpa sitten vielä toisenkin kerran, mutta sitten se menikin säätämiseksi. Intoa koiralla kyllä on, mutta se alkoi leikkiä kapulalla ja järsimään noita päitä vaikka toihan se sitten sen roikottaen toisesta päästä. No pikkuhiljaa varmaan opitaan. Ehkä pitäisi ostaa sellainen ohutlaippainen kapula, jossa on reilu maavara niin ei tuliisi mieleen napata niistä päistä kiinni niin helposti.

Otin myös seuraamisesta istumista ja neljä toistoa, jotka kaikki ihan täydellisiä heti kerrasta. Nopeasti se yhdisti tähän tuon istumisen kuten aikaisemmin tuon maahan menonkin. Hyvä hyvä!

Kaiken lisäksi se oli täydessä unessa ennen harjoitusta ja muutenkin päivän touhuista väsynyt, mutta silti sillä riitti intoa ja halua treenailla vielä illan päätteeksi. On se vaan harmmillisen hyvä koiruus :)

Mutta sitten tähän arkitottelevaisuuteen. Sitruunapannasta ei sitten kuitenkaan ollut mitään hyötyä. Nyt koira on tottunut suhinaan ja hajuun, joten se haukkuu sen nopeasti tyhjäksi eikä välitä pippureista tuon taivaallista. Vauhti ja meteli aidalla on jälleen palannut... en tiedä mitä sit seuraavaksi voisi kokeilla, muuta kuin aidan siirtämistä pois tien vierestä. Tänään se kuitenkin totteli hienosti kun olin pihalla ja aina kun se meinasin lähteä haukkumaan aidalle niin ehdin käskeä takaisin. Mutta jos en ehdi tarpeeksi ajoissa väliin tai jos tiellä menee jotain extrasytyttävää, kuten hevosia, niin silloin se on menoa.

Toinen asia mikä nyt vähän mietityttää on edelleen tuo ruoka. Ruuan vaihto ei ole tuottanut mielestäni parempaa tulosta. Turkki on ohut ja alusvilla paistaa kaikkialta läpi. Se on myös monesta kohtaa katkeillutta ja iho hilseilee. Koira myös haisee edelleen ja kärsii ilmavaivoista. Onneksi se ei kuitenkaan kutise mistään sen kummemmin ja jätökset on ok.

Mietin, että voisiko turkin katkeilevuus johtua furminoinnista...? Olen harjannut teukkaa sillä viikottain. Jos se ei vaan sovi koiran karvalle. Hilseilyä eikä hajuhaittoja voi kuitenkaan furminaattorin piikkiin laittaa :) Pitäisiköhän mun vaihtaa koira kokonaan noille murremixeille..