Yö menikin yllättävän hyvin, mutta jo puolen päivän aikaan kun koirat olivat pihalla niin katsoin keittiön ikkunasta ulos kun Teukka haahuili pihalla selvästi taas kohtauksen jälkimainingeissa. En nähnyt saiko koira pihalla kouristuksia, mutta kohtaus sillä oli kuitenkin vielä päällä kun otin sen sisälle.

Soitin eläinlääkäriin ja sain onneksi peruutusajan nopeasti. Teukasta otettiin muutamia verikokeita ja muun muassa kilpirauhasarvot sekä haima-arvot. Normaalissa verenkuvassa ei näkynyt mitään poikkeavaa ja loput tulokset saadaan ensi viikolla.

Teukalle määrättiin nyt annoksen suurennuksen lisäksi kahdeksi viikoksi diapamikuuri, jonka tarkoituksena on poistaa nyt tämä kohtausrypäs siksi aikaa kunnes barbitaali alkaa vaikuttaa. Jos kohtauksia edelleen tulee, niin kahden viikon päästä isonnetaan annoskokoa lisää. Teukan aikaisemmissa veriarvoissa barbitaalipitoisuus oli niin pieni, että lääkäri epäili kohtausten johtuvan siitä. Ainetta ei siis ole tarpeeksi. Nyt sitten vain voidaan odottaa lääkkeen imeytymistä, joka kestää sen kaksi viikkoa.

Lääkäri määräsi lisäksi myös diapami suppoja jos kova kohtaus iskee.

Pääsin sitten heti kotiin tultuamme testaamaan suppoja, sillä kuuden aikaan teukka sai taas kohtauksen ja kouristeli voimakkaasti sekä kakki alleen ja käveli taas päin seiniä. Annoin supon ja yritän nyt pitää koiraa sisällä rauhoittumassa ja viileässä. Teukka ei vaan oikein meinaa rauhoittua millään ja vinkuu ja pyörii kehää kodinhoitohuoneessa vaikka yleensä se on sen lepopaikka.

Kaiken tämän toivomisen jälkeen yritetään nyt vielä toivoa, että diapamit auttaisi ja saataisiin kohtauskierre loppumaan. Viikonloppuna on suht hankala saada koiraa hoitoon.

klo 23. Tullut kaksi kohtausta lisää, jossa ekassa taas lykkäsin diapamia. Tästä parin tunnin päästä uusi lyhyt kouristelukohtaus, jonka aikana en ehtinyt antamaan suppoa. En oikein tiedä kuinka monta uskallan antaa noita putkeen.. Lääkäri on määrännyt niitä vain 5 kpl. On pakko kirjoittaa nämä heti ylös, jotta ne jäisi muistiin kun nyt ei meinaa enää pysyä laskuissa mukana.