Tiistain agitreenit Viherlandialla. Saan nyt käydä ryhmässä sen mukaan miten Teukan terveys sallii. Ensimmäistä kertaa kokeiltiin sarjaa ja nyt oikeasti ymmärsin mikä agilityssä on niin kivaa. Nyt mukaan tuli oikeasti sitä vauhtia ja ihmisen ja koiran välistä yhteistyötä.

Tehtiin hyppy hyppy putki sarjaa lisäten vaikeusastetta kerta kerralta. Jätettiin koira odottamaan esteiden taakse ja kuljettiin itse ohjaamaan kauempaa. Aluksi teukka ei meinannut pysyä paikoillaan kun en ole opettanut sille mitään odotus käskyä. Siinä se sen kuitenkin oppi tosi nopeasti.

Teukka oppii paljon seuraamalla muita koiria. Se ensin katsoo miten toiset tekee ja sitten vetelee perässä. Onneksi, sillä vauhtia on niin paljon, että mä en pysy perässä vaan latelen käskyjä armottoman myöhässä. Silti koira suorittaa ne oikein :) Ja hienoa on, että teukka ei hauku eikä muutenkaan toimita turhia vaan se odottaa nätisti ja kun tehdään niin tehdään sitten täysillä.  Mun on vaan lisättävä vauhtia, sillä kun vaikeusaste nousee, niin enää ei auta huudella ohjeita myöhässä.

Omatoimiharjoitteluna oli parin kanssa rengas, puomi, kepit ja muuri. Muuri meni oikein mallikkaasti. Keppien ohjauksessa mulla on hukassa ihan kaikki eikä parinikaan oikein tiennyt miten ne tulisi suorittaa. Renkaassa teukka tuli sivusta läpi, joten mun oli todella vahvasti ohjattava sitä kädellä. Ja ohjasin sitä myös renkaan toiselta puolelta. Puomilla apuohjaaja piteli teukkaa hihnasta kun mä ohjasin, mutta parini ei ollut ennen apuohjannut eikä tiennyt miten pidellä koiraa, joten teukka tippui pari kertaa alussa puomilta.  En tajunnut heti alussa neuvoa pariani, mutta ei tässä olisi välttämättä tarvittu edes hihnaa, koska hyvin se pysähtyi odota käskyllä kontaktille.

Voi että oli kivaa =)