Muistuteltiin mieleen eilisiä neuvoja pienesti olohuoneen matolla. Ekaksi maahan menoa tällä kolmen systeemillä. Kerran meni istumisen kautta kun en antanut apuja, mutta sitten mentiinkin loput tyylikkäästi. Ehkä pari ennakointia, mutta nyt en vaatinut muuta kuin oikeaoppista maahan menoa.

Sitten edessä istumista mikä menikin suht hyvin nyt kun aloin tehdä tuota pakitusta ja annoin koiran itse hakea nakin tasan navan kohdalta. Aikaisemmin olen jotenkin kädellä ohjannut enemmän. Nyt siis koira teki työn. Kyllä tämä tästä varmaan suttaantuu.

Sivulle tuloa sekä katseesta palkkausta. Mulla vaan ajoitus ei meinaa ihan osua kohdalleen kun ensin pitäisi sanoa hyvä ja sitten vasta antaa nami. Nämä tulevat usein yhtä aikaa. Mistä syystä koira kokee hyvä sanan varmaan vapautuksena enemmän kuin kehuna oikeasta toiminnasta. Tätäkin varmaan pitäis harjoitella ilman koiraa.

Sitten myös noita 90 asteen kulmia jossa sama ongelma palkkauksen kanssa. Mun pitää opetella olemaan selkeämpi eikä kiirehtiä ja vaatia vain oikea suoritus.

Huomenna lähdetäänkin jo aamuvarhaisella pk-leirille Uuraisiille. Kivaa päästä pitkästä aikaa hakuhommiin tuon pitkän totttisteluvaiheen jälkeen.