Oltiin kaksi päivää collieyhdistyksen järjestämällä pk-leirillä hakuilemassa. Kouluttajana toimi Jutta Ruokonen.

Lähdettiin heti pienoisen tutustumisen jälkeen metsään. Vähän jännitti, että miten teukku suhtautuu kun edellisestä hakutreenistä on jo yli kuukausi aikaa.

1.pisto oli tuttu maalimies joka otettiin pakona suoraan etukulmasta muistin virkistämiseksi. Teukku sinkosi heti vauhdilla perään. Tämä siis ok.

2.pisto haamuna, jonka teukka näki vähän huonosti. Pyöri aikansa, mutta löysi hienosti.

3.pisto Hei huudolla ja tästä suora ja nopea löytö

Ekan harjoituksen opit oli lähetyksessä johon mun pitää kiinnittää enemmän huomiota. Eli käsi heilumattomaksi koiran silmien korkeudelle ja nimenomaan osoittamaan suuntaa eikä viuhtomaan miten sattuu. Samoin pitää tarkastaa koiran lähetysasento, että se on maalimieheen päin.

Iltapäivän harkkoihin vaihdettiin aluetta 100 m sivulle päin.

1+2. pisto. Päätin kokeilla treeniä jonka olimme tehneet joskus aikaisemmin, eli lähetettiin kaksi maalimiestä yhtä aikaa ja molemmat kutsui teukkaa mukaan. Eka löytyi suoraan, vaikka piilo oli aivan takakulmassa kiviröykkiön takana. Myös muistikuva toisesta oli jäänyt vaikkakaan ei lähtenyt niin vauhdilla kuin ekalle. Suora tämäkin ja keskittyi nyt selvästi käyttämään nenää löytämiseen.

3.pisto Oli "jänis" eli maalimies 10 metriä keskilinjasta puun taakse piiloon ja sitten koiran lähetys. Kun koira on parin metrin päässä maalimiehestä, niin maalimies sinkoaa piilosta karkuun. Tämä olisi mennyt hyvin, jos maalimies olisi ollut sovitussa paikassa. No teukku teki elämänsä ekat tyhjät pistot ja niitäkin heti perään kaksi. Lopuksi huudettiin maalimies oikeaan paikkaan niin, ettei teukka nähnyt ja lähetettiin tähän uudestaan ja nyt onnistui mallikkaasti.

Päivän suurimmat opit lähetyksen lisäksi oli treenien haastavuudessa. Teukalle voi selvästi tehdä jo vähän haasteellisempia juttuja, mutta kuitenkin maltillisesti ja motivaation säilyttäen. Sillä on vauhtia ja intoa tehdä, mutta se ei kuitenkaan hötkyile vaan malttaa odottaa rauhassa käskyjä.