Treenattu ollaan suht ahkerasti ja kyllä se osassa liikkeissä näkyikin (ja osassa ei). Nyt alkaakin sitten haastavin vaihe kun pitäisi vähentää apuja ja saada koira irtoamaan kädestä kohti silmiä.

Seuraaminen: Oikein hyvää ja nyt vaan useammin imuutuksesta pois ja palkattomia aikoja 2-3 s. Seuraamisen lähtöä ilman imuutusta treenataan niin, että käsi ylös- katsekontakti  - seuraa käsky - yksi askel eteen ja koira perusasentoon, jonka jälkeen palkka. Tätä sitten jumpataankin paljon. Ja täytyy muistaa pitää kyynärpää kiinni kyljessä, jotta koiran ei tarvitse väljetä saadakseen katsekontaktia minuun. Vasemmalle kääntymiset myös mukaan kunhan hallitsen ne ilman koiraa.

Maahan menoa: Kyykystä kolmella palkkauksella ylös eli päästäis pois tuolta kyykky asennon avusta. Tässä palkka heitetään sivulle.

Maassa oloa: Myös kolmella ylös ja palkataan maahan, jotta minä en vedä namikädellä koiraa pois maasta. Tässä on jo hyvä vahva katse silmiin, joka ei harhaile jatkuvasti käsissä.

Istumisen kesto: Kaksi askelta on nyt maksimi minkä koira kestää ja katse on vahvasti silmiin. Jes! Tätä jatketaan samaan malliin ja vähän kerrallaan kauemmaksi kohti 30 metriä.

Sivulle tulo: Tämä olikin nyt tällä kertaa kaikkein vaikein. Koira tulee todella nätisti oikealle paikalle kun teen vahvan kaaren kädellä. Tätä en ole saanut häivytettyä pois ja nyt selvisi syykin. Teukka on niin vahvasti ehdollistunut käsiliikkeeseen, että ei kuule edes sivulle käskyä eikä ymmärrä sitä. Nyt sitten yritetään saada katsekontakti aukeamaan minuun ja jätetään kädellä ohjaaminen vähemmälle. Vahvistetaan sivulla oloa sekä sivulle tuloa 90 kulmissa. Rauhallisesti kääntymällä. Myös kättä voi taputtaa reiteen kutsuvasti ja jokaisesta vaikka vähän vinostakin istumisesta ja katsekontaktista palkka... en tiedä ymmärsinkö tätä ihan täysin.

Eteen istuminen: Ei sitä naamaa saa pysymään kiinni minussa, mutta koira on kuitenkin lähellä ja kun kokeiltiin käsien häivyttämistä niin heti alkoi napittaa mua silmiin, joten ei nyt vaadita leukaa kiinni vaan lähellä olo ja katsekontakti riittää. Edelleen jatketaan myös pakittamista.

Nouto: Aletaan häivyttämään kättä kuonon yläpuolelta. Teukka myös itse tarjoutui ottamaan vapaaehtoisesti letkun suuhunsa, joten tässä vaan pitää olla tarkkana, että ei ala valikoimaan milloin ottaa ja milloin ei ja se tehdään niin, että kolme toistoa, joilla ekalla latku laitetaan, toisella annetaan itse ottaa ja sitten taas laitetaan. Ja tätä vähitellen häivytetään.

Hyppy: Edelleen jatketaan nakin heittoa esteen yli ja yritetään vähentää jatkuvasti pannasta kiinni pitoa. Koitetaan saada mukaan myös katsekontakti ennen hyppyä.

Sitten opetellaan hyppyyttämistä kuljettamalla koiraa eli mennään reippaasti koiran vierellä esteen yli. Tässä nyt tarkoituksena, että koira oppisi hamottamaan oikean ponnistuspaikan, johon se ei keskity tuossa ylemmässä harjoituksessa, koska se ei nää muuta kuin nakin.

Olihan se taas aika haastava treeni ja nyt tuntuu siltä, että mä en ikinä opi ja ihan varmaan oon tehnyt koiran kanssa jonkun perustavan laatuisen virheen, jonka takia se ei ikinä tule tekemään töitä minun kanssani ilman jatkuvaa nakkivirtaa... En tiedä vielä mikä se vois olla, mut varmaan löytyy vielä joku..