Hieman on treenailut jäänyt päivittelemättä (joskaan ei niitä hirveästi ole jaksanut tehdäkään), joten yhdistelen ne nyt yhteen kirjoitukseen.

On ollut niin kuumia päiviä, että olen ottanut koirat mukaan vanhempieni luokse uimaan ja muutenkin järven lähellä tulee. Meidän oma piha on kuin hornan kattila ja koiria kiusaa siellä myös paarmat ja hyttyset.

Teukka ei mene vapaaehtoisesti järveen, joten olen yrittänyt opettaa sille uimisen saloja. Laitan sen remmiin ja otan muutaman lihapullan tms. mukaan ja sitten edetään hitaasti. Kyllä se perässä tulee remmi löysällä, mutta ei nyt vielä oikein nauti uimisesta. Eikä oikein hallitsekaan kroppaansa vedessä. Se ei oikein tajua käyttää takajalkojaan mihin varmaan auttaisi jos olisi uimaliivit päällä...

Tänään otin jo remmin irti ja houkuttelin koiraa vapaaehtoisesti niin syvälle, että jalat eivät ottaneet pohjaan. Kyllähän se tuli niin kauan kuin lihapullaa oli tarjolla :)

Muutamia tottistelujakin on tullut otettua porukoiden luona. Lähinnä lyhyitä seuraamisia, maahan menoja sekä maassa olon kestoa. Kaikki mennyt tosi hyvin kun en ole vaatinutkaan mitään ihmeempää.

Tänään otin myös pitkästä aikaa noudon pitoa ja se oli aivan loistavaa! Ei puhettakaan pureskelusta ja löysästä otteesta ja koira oli tiivistäessä ihan kiinni (niin lähellä kuin se tän mahan kanssa on mahdollista =)). Se jopa kapulan nähdessään hyppi ja koetti varastaa sitä. Siläl on selvästi tottisikävä kun ei olla kauheesti lähiaikoina tosissaan reenailtu.

Odotan kyllä kovasti, että syksyllä voisi ilmoittautua vaikka jollekin tottistelukurssille, jossa tulisi taas säännöllistä apua ja kehitystä.