Otin itseäni niskasta kiinni ja noutokapulan kauniiseen käteen. Illalla kotona olohuoneessa testailtiin eri juttuja. Ekaksi ihan kapulan pitoa. Ja riskillä ihan sillä oikealla kapulalla taas. PIto onnistui yllättävän hyvin ja koira malttoi kuunnella ja pitää kapiulaa siihen asti kunnes pyysin irrottamaan. Vähän se ote on kuitenkin sellainen hellä, joten tein pikkaisen vetoa kapulasta, jotta ote vahvistuisi. Toisaalta tuo saa taas koiran intaantumaan ja leikkimään enemmän kuin tässä liikkeessä olisi tarvis.

Päätin sitten hyvikseni kokeilla ketjuttamista. Otin koiran sivulle ja pudotin kapulan metrin päähän. Annoin tuo käskyn ja koirahan meni hakemaan innokkaana. Joskin se testaili sitä miten kapulasta saisi otteen ja yriitti kantaa sitä niistä paksuista kohdista. Mutta tästä teukka oli kuitenkin innoissaan ja toi mielellään kalikkaa mulle. Pari näitä vielä perään. 

Viimeiseksi otin seuraamisesta istumista ja aluksi tähän tuli vahvasti tuo maahan meno, johon teukka on nyt tottunut, mutta alkoi sitten kuuntelemaan kun annoin käskyn oikein selkeästi artikuloiden :). Tämäkin onnistui mainiosti.

Hyvä teukku!