Teukalla on alkanut selkeästi mieshormoonit jyllätä kun se on tajunnut, että Senni onkin tyttö . Teukka peesaa senniä ja yritti kovasti esittää miehisiä seremonioita ja hyppiä Sennin selkään. Sennihän on leikattu, joten ei sen pitäisi haista mitenkään erinomaisen hyvälle, mutta kai hormoonit on nyt vallannut niin voimakkaasti teukan pään, että sillä ei ole kovasti merkitystä. Senni ei kovin innostunut Teukan vikittelyistä. Katsotaan nyt tämä yö miten ne voi olla samassa tilassa, että senni saisi nukkua yönsä rauhassa.

Päivällä tottisteltiin vähän pidempään molempien kanssa niin, että otin ensin teukan kanssa ja sitten sennin ja sitten vielä uudestaan teukan.

Aluksi seuraamista 1-3 askeleen välein ja välillä imuuttaen ja heitellen palkkaa kesken seuraamisen. Virheiden mahdollisuus kasvaa nyt selkeästi kun koira ei vielä hiffaa mistä palkka tulee, mutta tässä varmuus kasvaa varmaan harjoittelun myötä. Innoissaan koira ainakin oli ja välillä se meni vähän ylikin. SItten otettiin hyppyä kuljettaen esteen yli. Tämä sujui tosi hienosti ja nyt teukka katsoi paremmin jalkoihinsa. Otin myös pari hyppyä heittäen nakkia esteen yli ja tässäkin ollaan edistytty ihan mahdottomasti. Koira tulee heti sivulle ja oppi nopeasti katsomaan mua ennen hyppäämistään kun pari kertaa palkkasin ensin katsekontaktista.

Sivulle meno edestä tuottaa edelleen pään vaivaa. Yritän ohjata sormiapua käyttäen, mutta tästä puuttuu vielä varmuus eli koira ei tarkkaan tiedä mitä siltä odotetaan. Se tarjosi maahan menoa ja haukkumista ja pään kääntelyä, mutta tuli sieltä sitten sivulle menojakin muutaman toiston jälkeen. Pääasia, että koira yrittää eikä paineistu ja lopeta toimimista vaikka vaikeaa onkin. Tästä mä just tykkään Teukassa. Sillä on niin valtava motivaatio oppia ja tehdä temppuja.

Pari satsia myös edessä oloa, jossa käytin välissä kädet sivuilla, Napakasti pysyy paikallaan ja tapittaa silmiin. Otettiin myös noutoharjoitus kolme kertaa eikä tässäkään muuta haastetta kuin että mä en voi kehua koiraa samalla kun se pitä letkua suussaan. Tässä varmaan kannattaisi kuunnella koiraa eli olla hiljaa eikä yrittää Salmen oppeja eli kehua matalalla äänellä samalla kun koira pitää kapulaa suussaan. Teukka pitää kapulaa niin varmasti ja mielellään, että ei se tässä yhteydessä varmaan niitä kehuja tarvitse vaan vasta sitten kun se irroittaa... en tiijä.