Vihdoin se tapahtui eli Teukka alkoi nostaa koipeaan =). Itse asiassa se teki tämän jo aikaisemmin lauantaina kun olimme lenkillä naapurin uroksen kanssa (leikattu kylläkin). Se kai kattoi mallia siitä ja sit nostettiinkin koipea joka välissä. Olen vähän ihmetellyt miksi se ei tuota ole aikaisemmin tehnyt, mutta voisiko se sitten olla sitä, että Teukku elää aika tiukasti Sennin määräysvallan alla eikä miehiset eleet ole saaneet kukoistaa. Kyllähän Teukka aina aika ajoin Senniä koittelee, mutta kyllä se selvästi vanhemman nartun alle alistuu, varsinkin kun Senni on aika täpäkkä.

Keskityimme tänään treenaamaan sisällä kun meillä on pari liikettä jotka vaativat häiriöttämät tilat. Meiltä on paikkamakuu vielä ihan harjoittelematta mitä nyt noita askeleita taakse päin koirasta ollaan otettu, mutta käännyin nyt pois päin koirasta niin kuin kokeissa oikeasti tehdään. Laitoin namialustalle muutaman nakin palan ja pidin teukkua sen aikaa pannasta kiinni. Sitten käskin sen maahan ja kävelin muutaman askeleen pois ja takaisin sen viereen ja vapautin. tämän toisitin neljästi. Hyvin toimi eikä yrittänyt nousta. Tätä ollaan tietysti harjoiteltu jo ruokakupilla, mutta ei niin, että olisin kävellyt eteen ja palannut takaisin. Tiedä sitten toimiiko tämä pitemmän päälle, mutta kokeillaan.

Itse asiassa ennen tuota paikkamakuuharjoittelua otin noutopitoa jossa aluksi oli taas turhan paljon virettä, kun koira tuli juuri ulkoa sisälle. Sain kuitenkin mallikkaitakin suorituksia ja vaadin nyt tarkasti, että koira ei irroita otetta yhtään kapulasta ennen kuin sanon irti.

Vielä eteen tuloa ensin käskien vähän kauemmaksi istumaan ja siitä kutsu. Ei meinannut hiffata. Tai tuli se valeaskeleella, mutta jäi liian kauaksi ja jouduin avittamaan käsiavulla. Otin varmaan neljä toistoa, josta viimeisellä tuli mallikkaasti. Jatketaan siis harjoitusta.