Tottisteltiin tänään kahteen otteeseen. Ensin sisällä noita paikallaan pysymistä vaativia liikkeitä (en viitsi treenata niitä ulkona näillä keleillä) ja sitten illalla seuraamiset.

Ensin noudon pitoa kaksi neljän nakin sarjaa. Käytin käsiä välissä sivulla. Ja hienosti pysyi.

Maahan menoja kaksi kuuden nakin sarjaa. Pari kertaa kyynärpäät jäivät vähän irti maasta, mutta muuten suoritti täpäkästi. Samat kuviot myös istuen ja kun tein tän heti perään, niin muutamaan otteeseen tuli maahan menoa. Olen huomannut, että äänen painoa muuttamalla tähänkin löytyy vähän apua. Eli kun sanon istu, sanon sen korkealta ja innostavasti ja taas maahan menossa toimii matalampi ja lyhennetty versio sanasta maahan eli maan.

Sitten maassa oloa ja otin taakse päin askeleita noin kuusi sekä kävin kulman takana. Ei mitään ajatustakaan lähteä. Käännyin myös koiran edestä askeltaen sen vierelle ja taas takaisin eteen. Samat kuviot myös istuen sekä seisten. Teukka on näköjään hiffannut asiayhteyden ja vaikka seisomista ollaan harjoiteltu paljon vähemmän kuin noita kahta aikaisempaa, niin siinäkin pysyi kuin tatti paikallaan. Upeaa!

Illalla sitten pihalla. Ekaksi tietty seuraamista. Käden taakse vieminen ei nyt ihan toiminut, sillä koira hokasi vaihtaa imuutukseen taakse päin. Nyt kun tästä sitten nostin käden ylös niin seuraaminen olikin sitten vallan mahtavaa. Ei puhettakaan edistämisestä. Myös useampi treenipäivä on varmaan vähän auttanut. Palkkaa jakelin kolmen neljän askeleen välein. Nyt saattaisi taas uskaltaa alkaa harjoitella kääntymisiä sekä juoksemista.

Eteen tuloa vielä loppuun. Nyt vein käsiä aina aavistuksen lähemmäs sivuja tuoden ne kuitenkin palkkahetkellä eteen. Välillä kun vein liikaa alkoi koira ohjautumaan kohti käsiä, mutta tässä kannattaa nyt maltti. Muuten tuli hienosti mukana.

Lopuksi leikkiä.