Collieyhdistys järjesti koiran lihashuoltoluennon ja sinne suunnattiin tietenkin teukan kanssa.

Otin ennen luennolle menoa Valorinteen parkkiksella vähän seuraamista. Ja taas oli tätä vilkuilua kun oltiin uudessa paikassa. Otin aina kääntymisiä oikealle heti kontaktin kadotessa ja se vähän auttoi. Tietysti voisi hetken talutella koiraa ja antaa sen rauhassa tutustua ympäristöön ennen kuin alkaa vaatimaan niin, että ei tarvitsisi treenin aikana seurailla. En tiedä auttaisiko tuo.

Toinen mitä mietin, että liittyisikö tämä nyt tähän mieheksi kasvamiseen, sillä selkeästi teukalle on nyt tullut jotenkin tuollaisia murkkupiirteitä... tai niin mä ne tulkitsen. Se vahtii pihaa ja haukkuu sielläkin ihan kaikelle vaikka aiemmin turhaa haukkumista ei ole ollut noin paljoa, myös tuota turhaa älämölöä oli alkuun tuolla luennollakin kun aikaisemmin teukka on ollut niin relax. SItten tuo ympäristön kyttääminen on uusi piirre. Ja yksi mikä ilmeni hierottaessa.   

Eli Virve meinasi ottaa Teukan esimerkkikoiraksi, jolla hierontatekniikat näyttää. Koira ei ole tottunut että se ns. laitetaan väkisin makuulle ja vielä vieras paikka sekä ympärillä pienessä tilassa paljon vieraita koiria. Teukkahan ei sitten suostunut käymään maate enkä halunnut sitä enempää väkisin yrittää. Tuon pakottamisen jälkeen se  ei olisi halunnut maahan ollenkaan eikä hyvällä siis mennytkään (paitsi käskyllä & namilla). Kyllähän se sitten rentoutui kun minä sitä rauhoittelin, mutta ei se ns. sulanut niin että olisin voinut pyöritellä sitä miten sattuu.

Osittain tämä voi olla sitäkin, että mä en ole opettanut sille tuota rauhoittumista, mutta nyt on hyvä syy opetella ja ohjeetkin miten se tehdään. Enkä usko, että Teukalle tuosta mitään traumoja jää. Se on suht nopea unohtamaan tuollaiset jutut. Onhan se kyllä muutenkin aika itsepäinen joissain asioissa kuten kynsien leikkaaminen, jossa siis joudun käyttämään pakkoa, sillä se pistää mulle vieläkin hanttiin, vaikka kynsiä on leikattu vähän väliä. Se ei minusta pelkää leikkaamista vaan jotenkin se ei vain halua alistua.. en tiedä... Eikä kammoa muuten läheisyyttä eli tunkee vaikka sohvalla syliin jne.

Hyviä vinkkejä  tuli ja kaikilta katsottiin myös liikkeet ja oli kiva saada asiantuntijan kommentteja niistä.