Tänään oltiin Killerillä ekaa kertaa Salmen opissa.

Näytettiin ekaksi mitä ollaan opiskeltu ja näihin tuli sitten pieniä korjausliikkeitä harjoiteltavaksi.

- Sivulla on hieman takana, joten korjataan sitä edemmäksi. Muuten rintamasuunta suora ja muutenkin homma on tsäpäkkä. Sivulle tuloa otettiin nyt mukaan ohjelmistoon, niin että teen kädellä hitaasti puolikuun muotoista liikettä ja koitan teukan saada siitä kääntymään suoraan.

- Istahtaminen nyt kontaktiharjoitteena. Eli kuusi nakin palaa käteen ja kun koira katsoo silmiin sanotaan istu ja kun koira istuu niin hyvä ja nakki heitetään viereen. Tämän teukka hokasi muutaman yrittämän jälkeen. Aluksi se ennakoi istumista aika vahvasti.

- edessä istumista ja otetaan jälleen tuoli käyttöön, sillä koira menee vinoon yrittäessään ottaa namia kulmahampailla. Mulla on siis kädet ollut vähän väärin ja nyt harjoitellaan antamaan nakki juuri etuhampaiden välistä. Homma suoristui heti huomattavasti.

- Seuraaminen. Seuruutan koiraa hieman liian takana, joten palkkakäsi nyt eteenpäin, mutta tuetaan kuitenkin lonkkaan. Mennään  vain suoria ja opetellaan myöhemmin tekemään sitten kulmat.

- Hyppy. Pari kertaa kokeiltiin esteellä, mutta teukka ei oikein seurannut omia jalkojaan vaan liian vahvasti mun kättä ja kompuroi vähän esteellä. Tehdään harjoitteita teipaten oven karmeihin pahvi ja heittämällä namia sen yli ja heti kun koira ponnistaa niin sanotaan hyppy.

- Nouto. Tästä harjoitteesta nyt klikkeri ja kapula kokonaan pois ja tuolilla istuen kutsutaan koira eteen istumaan sitten otetaan kevyesti kuonon ympäriltä molemmin käsin kiinni. Pidetään ihan sekunti ja sitten hyvä ja palkka. Aloitetaan rakentamaan noutoa ihan alusta siis.

Lopuksi Salme katsoi Teukan suuhun ja huomasi, että teukalla on vieläkin yläkulmahampaista maitohampaat paikallaan vaikka uudet kasvaa jo kovaa vauhtia. Mä en voi ymmärtää miten mä en ole kiinnittänyt asiaan ollenkaan huomiota Nolostunut. Voi että ärsyttää. Täytyy nyt heti huomenna soittaa lääkärille ja katsastaa miten ne saatais irti. Kyllä ne vähän jo heiluu, mutta en uskaltanut kovin voimakkaasti kokeilla.