Tänään oli kolmas Hannan koulutus. Nyt selvästi tuo Norssin kenttä on tullut tutuksi, kun häntä alkoi vispaamaan ihan vimmatusti kun otin koiran autosta, Samoin myös Hannan kanssa ollaan tultu kavereiksi.

Teukka oli hyvin viritetty tähän treeniin kun hain sen suoraan töistä ja se oli ennen treeniä ehtinyt olla muutaman tunnin itsekseen ja nukkua. Päiväruokakin oli tietty vielä saamatta.

Näytettiin ekaksi kotiläksyt eli maahan meno, sivulle tulo, leikkiminen ja meidän pravuuri eli läppäisyalusta.

Kotiläksyiksi saatiin lisää maahan menoa, mutta nyt enemmän omatoimisuutta ja leikkimistä mukaan eli odotetaan että koira itse yrittää tuota maahan menoa ja sitten palkka heitetään vapautuksena. Samoin tätä istumiseen ja seisomisen opetteluun. Seisomisessa käsi eteen ja heti palkan heitto kun on hetkenkin paikallaan.

Noutoharjoituksia leikkimisen ohessa ja vaihdetaan lelu namiin. Hienosti teukka jo tuo lelua mulle retuutettavaksi, mutta varmuutta tarvitaan lisää.

Tuota seisomista opetellaan myös vauhdista eli heitetään nakkeja kahteen suuntaan ja vauhdista äkkiä käsi eteen ja käsky jo mukaan ja sitten taas pikainen vapautus. Näin seisomaan opettelusta tulee hauska leikki.

Nämä on kyllä tosi kivoja harjoituksia. Ja teukkakin oli tosi innoissaan sekä nakeista että lelusta. Hanna kehui pentua taas niin vuolaasti sekä koulutettavuudesta että ulkoisesta olemuksesta ja sain minäkin pienet kehut Nauru.  Ja onhan se minunkin mielestä aivan ihana pakkaus. Ei vaan ole kokemusta muista collieista, niin ulkoiseen olemukseen on vaikea sanoa mitään muuta kuin että maailman kaunein collie se onCool

Treenin lopuksi käytiin taas hyödyntämässä kaupungin vilinää. Käveltiin ristiin rastiin yliopistonkatua, jossa liikkui autoja, pyöräilijöitä sekä muita koiria paljon. Kadun ylityksissä teukka odotti nätisti valojen vaihtumista kun annoin sen nakertaa nakkia samalla. Hienosti meni.