Aurinko paistoi niin makeasti ja koirat läähättivät pihalla jokseenkin tuskaisena, joten lykkäsin ne autoon ja ajettiin Vesalan rantaan uimaan. Vesi oli jopa mun mielestä lämmintä!

Senni näytti nätisti esimerkkiä miten uidaan kun heittelin sille veteen lelua. Teukkahan meinasi seota täysin. Vielä ei kuitenkaan pokka riittänyt uimaan asti. Tässä on tietysti sekin puoli, että teuksu ei uskalla hakea senniltä lelua kun senni on niin bitch, mutta kasteli se jo mahaan asti itsensä.

Laitoin lopussa sennin autoon ja nappasin teukkua pannasta kiinni ja taluttelin järveen. Hienosti se tuli perässä kun kehuin, mutta yhtäkkiä alkoi hirvittämään ja sai sittten kiskaistua itsensä pannasta irti. Mutta en usko, että sille tuosta jäi huonoja muistoja, niin kivaa sillä kuitenkin rannalla oli riehuessa.

Illalla otin kotipihassa illan viilennyttyä muutamat tottikset. Seuraamista ja täyskäännöksiä. Aivan upeaa seuraamista tulikin. Muutamia maahan menoja liikkeestä sekä pari kertaa maassa oloa liikkuen viisi askelta koirasta pois. Eikä näissäkään mitään. Hieman noihin liikkeestä maahan menoihin on tullut epävarmuutta tuon istumisen opettelun jälkeen. Ihan kuin koira olisi vähän arponut, että kumpaakohan liikettä tekisi. Mutta se on vain harjoittelun puutetta.

Sitten vielä noutoa jossa aluksi pari tiivistystä ja nämä ihan nappiin. Mutta kun aloin kehua ennen kuin otin kapulan suusta, niin se meinasi taas tipahtaa. Pitääpä muistaa kehua vasta kun liike on kokonaan suoritettu eli olen ottanut myös kapulan pois.

Sitten tuota tuo käskyä nyt ekaa kertaa ulkona kapulan kanssa. Nyt kun viskaisin kapulan taas metrin päähän , niin eihän siitä saanut otetta mitenkään. Päätin sitten ottaa vain vauhtia tähän touhuun ja heitin kapulan kauemmaksi, Johan alkoi irrota ja toisella heitolla ei ollut mitään ongelmia ottaa kapulaa keskeltä kiinni. Palkkasin heittämällä namia taakse kun koira oli kapulan kanssa tarpeeksi lähellä eli otettiin vain vauhtia ja intoa tähän puuhaan. Jospa siitä kapulasta tulisi sitä kautta mielenkiintoinen juttu.

Vähän harmittaa lukea eri keskustelupalstoja ja mainoksia erilaisista leireistä ja näyttelyistä kesällä kun ei itse osallistuta mihinkään. Leireillehän voisi toki osallistua, mutta jotenkin se tuntuu turhalta kun ei kuitenkaan voida tuloksia hyödyntää kokeissa. Ihan kuin sitä jäisi uloskin koirapiireistä kun ei voi enää samalla tavalla kysellä ja miettiä mihin osallistuisi. Näyttelyissäkin olisi tosi kiva käydä kun siellä tapaa paljon muita koiraihmisiä...En tiedä olenko mä jotenkin hölmö kun ajattelen näin kun eihän me nyt edes oltais valmiita mihinkään kisoihin (paitsi näyttelyihin), mutta minkäs sille voi, että se vaan vetää matalaks. Ehkä tuo viimeisin kohtaus sai mut taas näihin tunnelmiin.